תומר אומנסקי מכין עוגת מדוביק לאמא | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תומר אומנסקי מכין עוגת מדוביק לאמא, לכבוד יום האישה

תמונה גרסת הדפסה

תומר אומלכבוד יום האישה הבינלאומי שחל היום החלטתי להכין עוגה לאמא שלי, מירי, אימוש והאישה המדהימה בעולם מבחינתי.

כמובן שכל אחד יגיד על אמא שלו שהיא הכי טובה בעולם ושאין כמותה, זה טבעי. אבל תנו לי לספר לכם למה אמא שלי היא הכי-הכי בכל היקום כולו:

בראש ובראשונה, אמא שלי היא מקור להשראה. היא עלתה ארצה עם אבא מיכאל עם פחות מ-200 דולר בכיס ושניהם יצרו פה בארץ ישראל משפחה לתפארת, עבדו קשה, בנו וחלמו. הם גרמו לי להאמין שהכל אפשרי בעזרת עבודה קשה וחיוך רחב ואני גאה בה ובהם כל כך ומעריך את הדרך שהם עברו עבורי ועבור המשפחה שלנו, זכיתי בכך שהם סללו לי את הדרך להצלחה, ובעזרתכם אני יכול לפתח את עצמי ואת הקריירה שלי בחיק משפחה תומכת ואוהבת שנתנו לי מגיל צעיר דוגמה לעבודה קשה, דבקות במטרה וחתירה להישגים והכל בחיוך!

גם החיוך על הפנים תוך כדי עשייה מגיע מאמא שלי, והיא פשוט מדהימה אותי כל פעם מחדש: היא לא מתלוננת, היא עושה ומבצעת על הצד הטוב ביותר, יסודית ומדויקת ותמיד בלי תירוצים.

את אהבתי לעולם האפייה רכשתי ממנה ואני כל כך שמח שהיא חלקה איתי את התשוקה שלה לאפייה מגיל צעיר - כבר בגיל חמש ניתן לראות תמונות שלי באלבומים המשפחתיים איתה במטבח, מקציף, חותך, לש ומקשט ותמיד ביחד!

אמא שלי היא הגב שלי, היא המשענת, היא מקור תמיכה בלתי נדלה ואבן שואבת של השראה ועוצמה. וכן, זה נכון שאומרים שמאחורי כל גבר מצליח עומד אישה מצליחה.

אבל בעולם שלי לא מתכוונים לבעל ואישה, אלא לאמא ובן. זכיתי בה, באישה שנטעה בי השראה, שלימדה אותי לבנות, להשקיע, לא לוותר על החלומות שלי והכל תוך צחוק ורוח טובה. להצליח וללכת עם החלומות עד הסוף ותוך כדי ליהנות מהדרך, זו אמא שלי ובזכותה, זה גם אני. היא הדוגמה ומקור ההשראה שלי כל יום בשנה, והיום הוא יום מיוחד בה אני חוגג אותה בטעם טוב!

החלטתי להקדיש ולהכין לה את העוגה שהיא הכי אוהבת והפעם בגרסה מאוזנת יותר, כדי לשמור עליה ועל כל בני הבית -  שנהיה תמיד יותר מאוזנים, מאושרים וחזקים.

 

העוגה האהובה על אמא היא עוגת הסמיטניק/מדוביק הקלאסית, עוגה המכילה שכבות דקות של בצק פריך דבש על בסיס חמאה וקרם שמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים. 

מי שעקב אחרי בייק אוף, עוגת הניצחון שלי נבנתה בהשראת העוגה של אמא שהיתה עשויה שכבות של עוגה בחושה דבש עם שנטילי שמנת חמוצה ומוס שוקולד חלב מריר.

כחלק מהאתגר השנתי שלי #שחיתות_מאוזנת החלטתי לעשות את העוגה בגרסה מאוזנת יותר.

 

עוגת מדוביק מאוזנת - דבש ושמנת חמוצה בציפוי פיסטוקים

 

מרכיבים לשכבות הבצק:

2 ביצים גדולות

120 גרם דבש (לחמם מעט במיקרו)

80 גרם שמן

200 גרם סוכר

450 גרם קמח

3 כפיות שטוחות אבקת אפייה

חמישית כפית סודה לשתייה

 

מרכיבים לקרם:

1500 גרם שמנת חמוצה 9-15%

(ניתן לסנן את השמנת בבד גזה עד שכל הנוזלים יצאו ממנה-לא חובה)

4-6 כפות אבקת סוכר

מעט מחית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. לערבב ביצים עם סוכר עד שנהיית קציפה בהירה, מוסיפים דבש ושמן ומערבבים. 
  2. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והסודה ומאחדים. 
  3. יש לקרר את הבצק לפחות 3 שעות במקרר (אני מעדיף לקרר לילה). 
  4. לאחר הקירור נרדד את הבצק לשכבה דקה דקה ונסמן קווי חיתוך למלבנים קטנים (הפעם החלטתי להרכיב אותה כמו עוגת בסקוויטים). 
  5. נאפה בחום של 180 מעלות בין 5 ל7 דקות. 
  6. נחתוך ישר למלבנים על פי הסימונים ונקרר היטב את הבצק.
  7. מכינים את הקרם: נערבב היטב את החומרים ונתחיל להרכיב את העוגה: שכבת בצק ומעליה קרם וכך הלאה כמו בעוגת ביסקוויטים. שימו לב שבמקרה הזה אין צורך בטבילת העוגייה בחלב.
  8. נקרר לפחות 12 שעות ונקשט בתותים טריים ופיסטוקים.

 

שינויים שתרמו לאיזון המנה כדי להפוך אותה לפחות מושחתת:

  • את החמאה בבצק החלפתי בשמן וניתן גם בשמן קוקוס.
  • את השמנת החמוצה שבדרך כלל נהוג להשתמש ב27% שומן המרתי בתערובת של שמנת חמוצה 9% ו15%
  • במקום לצפות את העוגה בגאנש שוקולד עשיר, ציפיתי אותה בפיסטוקים ותותי שדה טריים

 

יום האישה שמח ומתוק לכל האימהות, הנשים, הבנות, האחיות והחברות!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס