קינוח אלפחורס ללא גלוטן של תומר אומנסקי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח אלפחורס ללא גלוטן של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

אלפחורס ללא גלוטן

אני חולה על קינוחי אלפחורס כי הם גורמים לעוגייה הכי מחניקה וכבדה להפוך לבסיס שווה וטעים שעובד טוב עם קרמים ותוספות... הפעם הכנתי לכם קינוח אלפחורס שווה עם קרם קפה ריבת חלב וטוויסט שמאוד משמח אותי. עשרות פעמים ביקשו ממני באינסטגרם מתכונים ללא גלוטן, יש לי שכנה מדהימה שרגישה לגלוטן ואני מכיר עשרות סיפורים של אנשים שהיו שמחים להתפנק על קינוח ללא גלוטן🌾🌾🌾 .... האהובים שלי בשופרסל GREEN השיקו לאחרונה קמח ללא גלוטן חדש🎊🙌🏻 בשם FIORINO ואיתו יצרתי את הקינוח המרהיב הזה – ועכשיו כולם יכולים להנות מקינוח אלפחורס שווה ומוגזם😍 .... המתכון המלא לפניכם – אז יאללה צאו לדרך🥥❤️😉 #

חומרים

 לאלפחורס
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר
4 חלמונים גדולים (רצוי מביצה בגודל L)
300 גרם קמח ללא גלוטן FIORINO של GREEN | או קמח לבן רגיל
200 גרם קורנפלור שופרסל green
10 גרם אבקת אפייה
80 מ”ל חלב

להרכבה:
2 קופסאות ריבת חלב למילוי העוגיות
קוקוס לבן לציפוי העוגיות

קרם קפה ריבת חלב:
750 מ”ל שמנת מתוקה
80 גרם פודינג וניל
40 אבקת סוכר
כף אבקת נס קפה
כף ריבת חלב

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר מערבבים חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד. מוסיפים את החלמונים ומערבבים לתערובת תפוחה ואחידה.
2. מוסיפים את היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה) והחלב ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים את הבצק לניילון נצמד, עוטפים היטב ומעבירים לקירור קצר במקרר (עד חצי שעה).
3. מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח (עדיף כל פעם לרדד מחצית מהכמות) לעובי של 3-4 מ”מ. קורצים עוגיות גדולות בקוטר 7-8 ס”מ (20-22 עוגיות), מעודפי הבצק קורצים עוגיות קטנות קטנות לקישוט (קוטר 2 ס”מ) ואופים אותן לכל היותר 6-7 דקות ב-160 מעלות טורבו.
4. אופים את העוגיות הגדולות ב160 מעלות טורבו כרבע שעה. העוגיות אמורות להיות מעט זהובות בקצוות. מניחים לעוגיות להצטנן היטב על השיש.
5. מעבירים אותן למקפיא לחצי שעה / שעה על מנת שיהיה קל למלא אותן בריבת חלב ולגלגל בקוקוס.
6. לאחר הקירור ממלאים את העוגיות באמצעות שק זילוף עם ריבת חלב בתוכו, סוגרים את העוגיות ל”סנדוויץ” ומוודאים שריבת החלב מעט בולטת לצדדים על מנת לגלגל את העוגייה בקוקוס ושהוא יידבק לקצוות.
7. מקציפים את כל חומרי הקרם לקציפה יציבה וחלקה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ויחסי רחב.
8. מזלפים מעל כל עוגיית אלפחורס גדולה תלוליות מהקרם ומקשטים במיני אלפחורס, פקאנים צבועים בזהב ומעט ריבת חלב גולמית.
הערות:


ניתן להמיר את הקמח ללא גלוטן בקמח רגיל.
כיצד צובעים את הפקאנים? מניחים פקאנים בשקית או קופסה, מוסיפים עד כפית של אבקת איבוק בצבע זהב ומנערים עד שכל הפקאנים נצבעים בזהב.
ניתן לוותר על הקפה בקרם ולהוסיף במקום פודינג וניל פודינג ריבת חלב.
ניתן להוסיף לבצק 25 גרם אבקת קקאו ותתקבלנה עוגיות אלפחורס קקאו.
את הקינוחים ניתן לשמור בקופסה סגורה 3-4 ימים במקרר.

עוד ממני

לא כדאי לפספס