פיתה ממולאת כרובית של תומר אומנסקי ליום העצמאות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פיתה ממולאת כרובית של תומר אומנסקי ליום העצמאות

תמונה גרסת הדפסה

פיתה ממולאת כרובית ליום העצמאות

מתכון לפיתה ביתית במילוי שווארמת כרובית עם מלא טחינה ודברים שווים😍 
רגע לפני יום הזיכרון ולקראת אירועי יום העצמאות שיתקיימו בצאתו, אני ויונית אהובתי נפגשנו כדי להכין לכם את אחת המנות הטעימות שיש - פיתה ביתית מלאה בכל טוב🤤 ......🥬

חומרים

לפיתות/לאפות🥬
1 ק״ג קמח כוסמין מלא
750 מ״ל מים
2 כפות שמרים יבשים
60 מ״ל שמן
4 כפות סוכר
2 כפות דבש שופרסל green
כף מלח
לשווארמה כרובית
כרובית גדולה
2 בצלים גדולים
2 כפות תבלין שווארמה
כפית כורכום
מלח
פלפל
חצי כוס שמן זית שופרסל green 
להגשה
טחינה שופרסל green
סלט קצוץ 
סלט כרוב

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-230 מעלו טורבו. בקערת במיקסר לשים את כל החומרים כחמש דקות, לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
2. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת כשעה ורבע עד להכפלת הנפח.
3. ללאפות: מרדדים לעיגולים גדולים ואופים עד להשחמה. לפיתות: מחלקים לכדורים, משטחים לפיתה ומתפיחים על מגש עם נייר אפייה כחצי שעה.
4. אופים בחום של 230 מעלות עד להזהבה. חשוב את הפיתות והלאפות אחרי האפייה להניח בין שתי מגבות כדי שהן לא יהיו יבשות.
5. נחלוט את הכרובית במים רותחים עם מלח כעשר דקות במחבת נטגן היטב בצל לבן פרוס בשמן עד להזהבה, נחתוך חתיכות כרובית ונוסיף לבצל ונטגן להזהבה, נוסיף את כל התבלינים ונמשיך לטגן עד לריכוך והזהבה. מגישים עם טחינה, סלט קצוץ וסלט כרוב.

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס