מתכון שבועות זוגי של תומר אומנסקי וירדן הראל - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתכון שבועות זוגי של תומר אומנסקי וירדן הראל

תמונה גרסת הדפסה

אני וירדן הכנו לכם שני מתכונים שווים ומטורפים לקראת שבועות,

זו השנה השנייה שירדן שולחת לי חודשים מראש את החלומות שלה לקראת שבועות וגורמת לי לתלוש שיערות מהראש ולחשוב איך להגשים את זה קולינרית.

הפעם היא אתגרה אותי בהכנת קשת לשיער - אכילה בחלקה ובעוגת גבינה שנמצאת בתוך "אקווריום" מתוק. יש לי הרגשה שגם השנה צלחנו את המשימה ויצרנו עולם מתוק ומיוחד כל כך!

האתגרים המתוקים האלה נוצרו בזכות חברות מדהימה שנרקמה כחלק מהיותנו חברים בנבחרת השגרירים של שופרסל גרין, שנתיים שבהם כל אחד מאיתנו לומד דברים חדשים על איזון, על טעם, על חומרי גלם חדשים ומעניינים.

ועכשיו, למתכונים:

עוגת גבינה דלת שומן

חומרים

שלב 1: התחתית:

בראוניז דבש: (תבנית קוטר 20 גובה 8 או 22 גובה 6)

70 גרם שוקולד מריר אורגני

70 גרם חמאה

105 גרם דבש אורגני / סוכר דמררה חום אורגני GREEN

85 גרם ביצים

30 גרם קמח

קורט מלח

 

שלב 2: עוגת גבינה אפויה:

1 ק"ג גבינה לבנה 5%

5 ביצים L

100 גרם סוכר

80 גרם פודינג וניל

40 גרם קורנפלור

10 גרם קמח

תמצית / מחית וניל

 

לקישוט – ג'לי ורדים: (לא חובה!)

40 גרם ג'לטין

250 גרם מים

750 גרם מים

300 גרם סוכר

50 מ"ל מי ורדים

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

1. בראוניז: נמיס במיקרו או בבאן מרי חמאה ושוקולד ונערבב היטב. נוסיף פנימה את הדבש ונערבב.

2. נערבב את הביצים יחד עם תערובת השוקולד ונוסיף קמח, מעט מלח ונאחד

3. נעביר לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונייר כסף משומנת היטב ונאפה ב180 מעלות כרבע שעה.

4. נקרר היטב את הבראוניז על השיש, נקרר את התנור ל140 מעלות ונתחיל לעבודת על מסת הגבינה

5. מסת גבינה: נקציף היטב את כל החומרים יחד כשתי דקות ונמזוג מעל הבראוניז האפוי. נאפה את העוגה כשעה עד שעה ורבע (העוגה אמורה להיות מעט רוטטת בסיום האפייה)

6. נעביר לקירור של לילה לפחות לפני חילוץ העוגה מהרינג.

7. לטובת הקישוט: נמיס את הג'לטין ב250 גרם מים ונחכה שהתערובת תתייצב. בנפרד נרתיח את המים (750), סוכר, מי ורדים ולימון. נערבב את הג'לטין עם התערובת הרותחת ונצנן כשעה.

8. ניקח רינג יותר גדול (22-24), נאטום אותו מלמטה עם ניילון נצמד ונניח בתוכו שקף גבוה (10 ס"מ). נניח את העוגה במרכז הרינג ונסדר מגוון פרחים ופירות בשוליים הפנויים ומעל העוגה. נמזוג מעל את תערובת הג'לי ונעביר לקירור של מספר שעות לפני החילוץ.

9. לפני החילוץ נעבור על השקף עם מגבת חמה ונסיר אותו.

 

קאפקייקס תפוחים עם קרם שמנת ומייפל

קאפקייקס:

2 ביצים L

400 גרם סוכר קני חום אורגני (דמררה) GREEN

120 מ"ל שמן

350 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

300-320 גרם רסק תפוחים אורגני GREEN

120 מ"ל מים

קרם שמנת מייפל:

500 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם פודינג וניל

20 גרם אבקת סוכר

40 גרם מייפל אורגני GREEN

אופן ההכנה: 

  1. בקערה נערבב ביצים וסוכר לאיחוד.
  2. נוסיף שמן ורסק תפוחים ונערבב.
  3. נוסיף את המח ואבקת האפיה ונאחד.
  4. נוסיף את המים ונערבב היטב. נעביר את המסה לכד או לשק זילוף.
  5. נמזוג את המסה ל20-24 עטרות נייר יציבות.
  6. נאפה ב160 מעלות כ20 דקות. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.
  7. נקרר היטב.
  8. נקציף את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה וחלקה
  9. נזלף מעל הקאפקייקס ונקשט בפירות טריים.

לקישוט:
תותים חתוכים
לימון פרוס
נענע

עוגת גבינה אקווריום של תומר וירדן

קאפקייקס מייפל ותפוחים של תומר וירדן

 



עוד ממני

לא כדאי לפספס