בטטות מקורמלות של תומר | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: שיהיה לך יום כתום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון בטטות מקורמלות בתנור

אחרי האתגר הקודם, בו הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות ומושחתות במיוחד (:

החלטתי לאזן את המתוק עם עוד מתוק, אבל קצת פחות מתוק וקצת יותר מאוזן, מנה בהשראת מגזין שופרסל, בטטות מקורמלות בסירופ מייפל של שופרסל גרין.

חורף, קר בחוץ ורטוב וכל מה שצריך זו מנה מנחמת שהיא גם חמה, גם מתוקה, גם מאוזנת וגם סופר טעימה.

הלכתי על מתכון פשוט, וריאציה שלי כמובן.

התחלתי בשטיפת הבטטות היטב, שלב קריטי בתהליך שמוציא מהבטטה את כל החול והלכלוך וקליתי גם שקדים לתוספת קראנצ' וטעם. אני ממליץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד (עם מלח ופלפל) או יוגורט יווני עשיר עם בצל ירוק קצוץ או בטבעי. מומלץ מאוד לימים קרירים שאין חשק לבשל אבל יש חשק למנה חמה ומנחמת. בתיאבון חברים!

 

בטטות מקורמלות של תומר 

 

מרכיבים:

3 בטטות גדולות

3 כפות שמן

2 כפות סירופ מייפל אורגני של green

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

חצי כפית שאטה גרוס

כפית רוזמרין מיובש

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

  1. נשטוף היטב את הבטטות ונפרוס אותן לעיגולים. 
  2. . נערבב את שאר החומרים ונמרח אותם עם מברשת על הבטטה.
  3. נפזר מעל שקדים פרוסים ונאפה בחום של 180 מעלות כ-35 דקות.



עוד ממני

לא כדאי לפספס