תומר אומנסקי נזכר בחגיגות העצמאות כילד | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: תומר אומנסקי משחזר זיכרון ילדות

תמונה גרסת הדפסה

נקניקיות אפויות של תומר אומנסקי ליום העצמאות

יום העצמאות מביא איתו עבורי זיכרון קטן ומתוק מימי הגן. אם אני ממש מתאמץ אני ממש יכול להיזכר בטעם של מנת הגן שהיו מגישים לנו בעצמאות, מנה שהיתה כולה חוויה אחת גדולה עבורי, לא רק טעם אלא ממש נוסטלגיה.

כשהגענו בבוקר העצמאות לגן הילדים, לבושים לבן ואוחזים בידנו דגלי ישראל, לקחו אותנו לטיול לשדה פורח ליד הגן, שם בחיק הטבע צלו עבורנו נקניקיות על המנגל, והגישו לנו עם סלט קצוץ טעים ולחמנייה בצד.

זה הזכרון הקולינרי הראשון שלי מיום העצמאות ולכן רציתי הפעם לשחזר את החוויה הזו בגרסת המבוגרים וכמובן בסגנון שלי: בצורה יותר מאוזנת אך עדיין מושחתת!

קבלו את המשה בתיבה שלי גרסת העצמאות, מתכון לנקניקיות אפויות בתוך לחמנייה תוצרת בית.

על מנת לאזן את המתכון, הכנתי בצק לחמניות שאת הסוכר שבו החלפתי לסירופ מייפל אורגני גרין. לפיזור מעל הלחמניה לפיניש הסופי, השתמשתי בשומשום מלא אורגני גרין.

מתכון לנקניקיות אפויות בתוך לחמנייה תוצרת בית

חומרים לבצק:

1 ק״ג קמח

50 גרם שמרים טריים

2 ביצים

100 מ״ל שמן

450 מ״ל מים

4 כפות מייפל אורגני green

30 גרם מלח

חבילת נקניקיות שאתם אוהבים (גם נקניקיות צמחוניות אפשרי כמובן)

אופציונלי: עגבניות מרוסקות או מטבל עגבניות לגלגל עם הנקניקיה

 

אופן ההכנה:

  1. נלוש היטב את כל חומרי הבצק פרט למלח כשמונה דקות. 
  2. נוסיף את המלח ונלוש שתי דקות נוספות.
  3.  נתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. נוריד את הנפח, נרדד את הבצק ונחתוך רצועות או משולשים.
  5. נגלגל את הנקניקייה בפנים ואפשר לשים גם מטבל עגבניות/רסק ביתי למי שאוהב.
  6. נתפיח התפחה נוספת עד להכפלת הנפח. 
  7. נמרח בביצה ונפזר שומשום מלא אורגני green.
  8. נאפה כ-25 דקות ב-185 מעלות על טורבו.

 

חג עצמאות שמח וטעים לכולן ולכולם, תייגו אותי במתכוני העצמאות כדי שאוכל לקבל השראה כמו תמיד, מהסיפורים האישיים שלכן.ם!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס