תומר אומנסקי אופה לחמניות מחיטה מלאה עם עשבי תיבול | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: לחמניות ירוקות מחיטה מלאה ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחמניות מחיטה מלאה ועשבי תיבול

מנחשים איזו עוגה הכנתי עם בזיליקום, טימין ועירית?

אז זהו, שלמרות שחשבתי על טוויסט מיוחד של עוגה ירוקה החלטתי לחסוך מכם בינתיים את הרעיון המהפכני וללכת על קלאסיקה מנצחת ומאוזנת שכוללת לחמניות ירוקות עמוסות עם עשבי תיבול מסוגים שונים, עשויות מחיטה מלאה ואפילו עם סילאן שממתיק שם את העניינים, מתכון מושלם לאירוח כי האורחים יתרשמו והריח שימלא את כל הבית יעלה בבית המון טעמים נהדרים. 

לחמניות ירוקות מחיטה מלאה ועשבי תיבול

חומרים:

1 ק״ג קמח מחיטה מלאה

שקית שמרים טריים

800 מ״ל מים

100 מ״ל שמן זית green

4 כפות סילאן אורגני green

כף מלח

ניתן להוסיף פנימה: גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, עשבי תיבול

לתערובת עשבי תיבול:

4 כפות שמן זית

כף סילאן

כפית מלח

צרור בזיליקום

צרור עירית

- ניתן להוסיף שמיר פטרוזיליה וכו׳

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים פרט למלח כשמונה דקות. 
  2. מוסיפים את המלח ולשים שתי דקות נוספות. מכסים במגבת או ניילון נצמד. 
  3. מתפיחים את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. מכדררים כדורים קטנים ומניחים בתבנית אפייה. מורחים בתערובת עשבי התיבול. 
  5. מתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח. 
  6. אופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.

אם יש לכן ולכם שאלות לגבי התהליך, אתם כרגיל מוזמנים לפנות אליי!

עוד ממני

לא כדאי לפספס