סלט צבעוני של תומר אומנסקי - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הסלט המאוזן של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

סלט חסה, בטטה ופטריות של תומר אומנסקי

הקיץ כבר כאן! אי אפשר לפספס והנה מודה שחיכיתי כבר לחילופי העונות שיביאו איתן ריגושים וחדשים וגם המון סלטים מגוונים. התחשק לי לאור מזג האוויר בחוץ להכין סלט יחסית קליל וקיצי אבל כזה שגם ישביע אותי בקלות ויהווה ממש ארוחה מאוזנת. בחרתי להוסיף בטטות כפחמימה שמוסיפה צבע, עניין, טעם וערכים תזונתיים מעולים, מה עוד אפשר לבקש?

ממליץ לימים חמים במיוחד וגם סתם כארוחה קלילה שנותנת אנרגיה להמשיך ביום בשיא הכוח:

סלט צבעוני של תומר אומנסקי

מרכיבים:

בטטה גדולה קלופה ופרוסה לקוביות

סלסלת פטריות חתוכות לחתיכות בגודל גס

4 כפות שמן זית אורגני GREEN

4 כפות רוטב סויה אורגני GREEN

4-6 כפות סילאן אורגני GREEN

3-4 כפות שומשום מלא אורגני GREEN

צרור ענק של חסה GREEN

2 מלפפונים פרוסים דק

גמבה צהובה פרוסה דק

בצל סגול גדול פרוס דק

מלח

תוספות: בולגרית מעודנת / אבוקדו / שברי אגוזים ועוד

אופן ההכנה:

1. מניחים יחד את הפטריות והבטטה על מגש עם נייר אפייה. מפזרים מעל שמן זית ומעט מלח.

2. אופים כחצי שעה ב-180 מעלות טורבו.

3. מחממים מחבת ומעבירים אליה את הבטטה והפטריות, מוסיפים סילאן וסויה ומטגנים מספר דקות.

4. מוסיפים כמה כפות של שומשום ומערבבים. מצננים את התערובת.

5. בקערה נמניחים עלי חסה נקיים, פרוסות מלפפונים, גמבה ובצל סגול – מעל מוזגים בעדינות את הבטטות והפטריות עם הרוטב. מערבבים היטב. ניתן להוסיף בולגרית מעודנת, אבוקדו ועוד. במידה ואתם אוהבים חמיצות בסלט הוסיפו כרבע כוס של מיץ לימון סחוט טרי.

6. בתיאבון, שתפו אותי אם הכנתם ואיך יצא!

עוד ממני

לא כדאי לפספס