"לאפה" מצה של תומר אומנסקי - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המצה המפנקת שלי: 'לאפה' מצה לפסח של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון "לאפה" מצה של תומר אומנסקי

מצה היא מרכיב שבדרך כלל נחשב יבש ולא מרגש אבל לדעתי יש לה שם רע לחינם! רציתי להראות כיצד אפשר עם קצת מחשבה ותושייה, לייצר ממצה אורגנית מקמח מלא, אחלה ארוחת בוקר מאוזנת, טעימה ואפילו עסיסית! הרעיון שלי התחיל בלנסות לשנות את המרקם ואת הצורה של המצה, ולעטוף בעזרתה איזה מלית שרק נרצה ועם הניסוי. הצלחתי להכין ממש 'לאפה' או 'טאקו', כשר לפסח. איך שלא תבחרו לקרוא למנה, שמהווים בסיס לארוחה קלילה ומפתיעה. אפשר לשנות את המלית למלית בשרית כמו בשר טחון מטוגן עם בצל, טבעונית עם תפוחי אדמה או חלבית כמו במתכון שלפניכם:

מתכון 'לאפה' מצה של תומר אומנסקי

מרכיבים:

4 מצות אורגניות קמח מלא שופרסל green
4 ביצים
חצי כוס חלב
מלח
כוס מים רותחים
כפית סוכר
לתוספות, לפי בחירה:
גבינת פטה 5%
עגבניות שרי אורגניות שופרסל green
חומץ בלסמי אורגני שופרסל green
שמן זית שופרסל green
אופן ההכנה:
1. טובלים כל מצה במים רותחים לחצי דקה.
2. טורפים את הביצים עם מלח, פלפל, סוכר וחלב.
3. טובלים את המצה בבלילה.
4. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומפזרים שומשום בנדיבות.
5. אופים ב-180 מעלות, 12-15 דקות.
6. לאחר האפייה, מקפלים את המצה וממלאים בתוספות שלבחירתכם - אני בחרתי בגבינת פטה 5%, עגבניות שרי אורגניות, חומץ בלסמי אורגני ושמן זית.

עוד ממני

לא כדאי לפספס