ביסקוטי מצופה שוקולד של תומר אומנסקי לט"ו בשבט
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ביסקוטי מצופה שוקולד של תומר אומנסקי לט"ו בשבט

תמונה גרסת הדפסה

ט"ו בשבט הגיע: ביסקוטי מצופה שוקולד

כל שנה כשמגיע ט"ו בשבט אני שובר את הראש איזה קינוח אפשר כבר להכין עם פירות יבשים שהוא לא כדורי תמרים חחחח, פתאום נזכרתי שבראש השנה קיבלתי מארז מפנק מחבר קרוב שהיו בו ביסקוטי מצופים בשוקולד, תוך עשר דקות הייתי מבטבח ורקחתי לכם את מתכון החלומות הזה🥥🌰🍯 .....

מצרכים

500 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
 300 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN (אפשר גם לבן)
470 גרם תוספות למיניהן (אפרט למטה את מה שאני הוספתי)
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם פקאנים
100 גרם פיסטוק
85 גרם משמש מיובש אורגני GREEN
85 גרם תאנים מיובשות אורגניות GREEN

ציפוי שוקולד

300 גרם שוקולד חלב/מריר 
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק פרט לתוספות.
2. מוסיפים את התוספות ומעבדים בזריזות. הבצק מעט דביק לכן מומלץ לשמן את הידיים לפי הוצאתו מקערת המיקסר.
3. מסדרים את הבצק על נייר אפייה לצורת כיכר לחם.
4. אופים  בחום של 170 מעלות טורבו 35-40 דקות.
5. מצננים היטב את הכיכר הגדולה (חשוב שהיא תהיה קרה  מאוד).
6. פורסים לפרוסות דקות יחסית ומניחים על מגש התנור עם נייר אפייה. מחזירים לאפייה נוספת בחום של 145-150 מעלות טורבו כ-25 דקות. הביסקוטי אמורים להתייבש ולקבל מעט צבע. לאחר האפייה מקררים אותם היטב ואז הם נהיים יותר פריכים.
7. לציפוי: ממסים  שוקולד חלב או מריר (ניתן לדלל ב-2 כפות שמן) ומצפים. במידה ורוצים לקבל ציפוי מדויק ומקצועי, הקפיאו את הביסקוטים שעתיים לפני הציפוי.

עוד ממני

לא כדאי לפספס