מאפה תפוחי העץ של תומר אומנסקי - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

מאפה תפוחי עץ

אחד מזכרונות הילדות החזקים שלי הם מאפי תפוחי העץ שסבתא שלי זכרונה לברכה הייתה אופה בימי שישי. הריח היה ממלא את הבית, סבא שלי ז"ל היה מביא לה קרש רידוד ענק ובמשך שעות היא הייתה מרדדת ויוצרת מאפים מרהיבים וטעימים.

כשקיבלתי את משלוח תפוחי העץ השבוע ידעתי ישר שאני הולך להכין מאפה בהשראת מאפה תפוחי העץ של סבתא. היא, כמו רוב הסבתות בנות דורה לא התבססו על מתכונים, אלא הזיכרון והידיים שלהן הנחו אותן בדרך ליצירת בצק חלומי. לצערי לא היה לי מתכון מדויק ולכן התחלתי לרקוח מתכון בהשראתה על בסיס חומרי גלם שאיתם היא עבדה.

ממליץ לכם מלכתחילה להכפיל כמויות כי אין סיכוי שזה לא הולך להתחסל תוך דקה. במאפים שילבתי תפוח עץ שטרם הכרתי – רד מון, שהוא אדום מבחוץ ומבפנים, חמצמץ ומצוין לאפייה, הוא העניק גוון מטריף למילוי ויחד עם תפוחי הקנזי, זינגי ואמברוזיה יצאה מלית תפוחים מלאה בטעמים.

אחד מזכרונות הילדות החזקים שלי הם מאפי תפוחי העץ שסבתא שלי זכרונה לברכה הייתה אופה בימי שישי. הריח היה ממלא את הבית, סבא שלי ז"ל היה מביא לה קרש רידוד ענק ובמשך שעות היא הייתה מרדדת ויוצרת מאפים מרהיבים וטעימים.

כשקיבלתי את משלוח תפוחי העץ השבוע ידעתי ישר שאני הולך להכין מאפה בהשראת מאפה תפוחי העץ של סבתא. היא, כמו רוב הסבתות בנות דורה לא התבססו על מתכונים, אלא הזיכרון והידיים שלהן הנחו אותן בדרך ליצירת בצק חלומי. לצערי לא היה לי מתכון מדויק ולכן התחלתי לרקוח מתכון בהשראתה על בסיס חומרי גלם שאיתם היא עבדה.

ממליץ לכם מלכתחילה להכפיל כמויות כי אין סיכוי שזה לא הולך להתחסל תוך דקה. במאפים שילבתי תפוח עץ שטרם הכרתי – רד מון, שהוא אדום מבחוץ ומבפנים, חמצמץ ומצוין לאפייה, הוא העניק גוון מטריף למילוי ויחד עם תפוחי הקנזי, זינגי ואמברוזיה יצאה מלית תפוחים מלאה בטעמים.

מרכיבים

לבצק: (7 יחידות גדולות)

400 גרם קמח

200 גרם חמאה רכה

200 גרם שמנת חמוצה 15%

40 גרם סוכר חום גרין/ לבן

5 גרם אבקת אפייה (כפית)

קורט מלח

שמן לשימון

למילוי:

1 ק"ג תפוחי עץ קצוצים לקוביות קטנות מזני רד מון, קנזי, אמברוזיה וזינגי

2 כפות קורנפלור

3 כפות סוכר חום גרין / לבן

כפית קינמון

להגשה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את התפוחים ופורסים לקוביות קטנות.
  2. מוסיפים קורנפלור, סוכר, קינמון ומערבבים היטב.

עוד ממני

לא כדאי לפספס