סופגניות אפויות בתנור של תומר אומנסקי | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר חנוכה: שולח השראה חגיגית לנבחרת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסופגניות אפויות בתנור

הפעם אני מתרגש במיוחד לקראת אתגר אפייה החל על כל חברי הנבחרת! לכבוד חנוכה, החלטנו שכולם בנבחרת יכינו סופגניות מפנקות ומאוזנות, עפ"י מתכון שרקחתי לאירוע.

אבל אל תחשבו ששלחתי לחברי הנבחרת רק מתכון…כולם קיבלו גם מארז סופגניות מפנק ומקורי שלי, עד הבית והבטן וללא רגשות אשם.

 

אילו ארבע סופגניות הכנתי ושלחתי?

  1. השוקולדית – סופגנייה אפויה במילוי קרם אגוזי לוז אורגני GREEN עם בייגלה מוזהב מעל.
  2. הלימונית – סופגנייה אפויה במילוי גאנש שוקולד לבן מופחת סוכר ולימון, עם תותים אורגניים.
  3. האמריקאית – סופגנייה אפויה במילוי מעדן תות 100% פרי עם חמאת בוטנים אורגנית GREEN ומזוגגת בשוקולד מריר אורגני 71% מוצקי קקאו של GREEN.
  4. המפתיעה – סופגנייה במילוי סלקים, גבינת פיקורינו ובזיליקום טרי.

 

שימו לב, אפשר לטעום ולאכול בכיף מכולן, כל הסופגניות אפויות ומאוזנות. ערכתי שינויים והתאמות כדי ליצור מתכון שיהיה מושחת אך במקביל גם מאוזן : החמאה הוחלפה בשמן, כמות הסוכר הופחתה משמעותית וגולת הכותרת – מדובר בסופגניות מפנקות, מנחמות וסופר טעימות, ללא טיגון!

הסופגניות ששלחתי היוו את ההשראה לכלל חברי הנבחרת להכנה של סופגניות משלהם, מתרגש כבר לראות אילו סופגניות כולם מכינים! רגע, אני גם מקבל משלוח חזרה עם הסופגניות שלהם? (: 

וכמובן, אני לא אצא מפה בלי מתכון מדויק עבורכם,

גם רגיל וגם טבעוני, קבלו אותו,

ושיהיה לכולנו חג שמח עם המון אור ושמחה ופחות קלוריות!

 

סופגניות אפויות 

מה אנחנו צריכים?

1 קילו קמח לבן מנופה

120 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN  (חצי כוס)

2 כפות שמרים יבשים (כ-40 גרם)

100 מ"ל שמן (6 כפות)

2 ביצים אורגניות GREEN

3 חלמונים

220 מ"ל חלב פושר (כוס)

220 מ"ל מים פושרים (כוס)

כפית מלח

איך מכינים?

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ידנית) נלוש את כלל מרכיבי הבצק פרט למלח.
  2. לאחר 8 דקות לישה נוסיף כפית מלח ונמשיך ללוש 2 דקות נוספות.
  3. שימו לב! לא להילחץ מזה שהבצק לח ומעט רטוב, זה יאפשר לנו לקבל סופגניות אווריריות ורכות רכות.
  4. בסיום הלישה נשמן את הידיים ונוציא את הבצק לקערת התפחה ששימנו גם כן במעט שמן.
  5. נתפיח את הבצק כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  6. לאחר ההתפחה הראשונה נוריד את נפח האוויר, ונחתוך חתיכות בצק במשקל 65 גרם (לא חובה לשקול).
  7. נכדרר את הכדורים היטב ונניח על מגש עם תבנית אפייה.
  8. נתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
  9. נחמם את התנור לחום של 180 מעלות ונאפה כרבע שעה עד להשחמת הסופגניות.

טיפים:

  • לאחר ההתפחה השנייה מרחו עם מברשת מעט שמן על הבצק, זה יתן לסופגניות ארומה של טיגון וישחים אותן.
  • לאחר האפייה ניתן להבריש את הסופגניות במעט סירופ סוכר.



מתכון לסופגניות טבעוניות:

מה אנחנו צריכים?

1 קילו קמח לבן מנופה

120 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN  (חצי כוס)

2.5 כפות שמרים יבשים 

100 מ"ל שמן (6 כפות)

240 גרם רסק תפוחים ללא סוכר

220 מ"ל מים פושרים (כוס)

כפית מלח

 

איך מכינים?

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ידנית) נלוש את כלל מרכיבי הבצק פרט למלח.
  2. לאחר 8 דקות לישה נוסיף כפית מלח ונמשיך ללוש 2 דקות נוספות.
  3. שימו לב! לא להילחץ מזה שהבצק לח ומעט רטוב, זה יאפשר לנו לקבל סופגניות אווריריות ורכות רכות.
  4. בסיום הלישה נשמן את הידיים ונוציא את הבצק לקערת התפחה ששימנו גם כן במעט שמן.
  5. נתפיח את הבצק כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  6. לאחר ההתפחה הראשונה נוריד את נפח האוויר, ונחתוך חתיכות בצק במשקל 65 גרם (לא חובה לשקול).
  7. נכדרר את הכתובים היטב ונניח על מגש עם תבנית אפייה.
  8. נתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
  9. נחמם את התנור לחום של 180 מעלות ונאפה כרבע שעה עד להשחמת הסופגניות.

עוד ממני

לא כדאי לפספס