אין קץ לילדות: שניצל תירס של תומר אומנסקי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אין קץ לילדות: שניצל תירס של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

שניצל תירס ללא גלוטן

זוכרים את שניצל התירס שהיה מוגש בבית הספר בארוחת הצהריים?! אותו שניצל גם הוגש בצבא בכל הזדמנות וגם בקפטריה בלימודים האקדמיים.

תמיד הסתכלתי עליו בחשק רב, הקריספיות הממכרת והטעם המתקתק של התירס גורמים לך לרצות להגניב עוד אחד לפה.

החלטתי לעשות גרסה משלי לשניצל התירס הזה, רק בצורה מאוזנת יותר וגם ללא גלוטן לטובת הרגישים.

שניצל התירס שלי מבוסס על פולנטה שבישלתי עם קמח תירס והוספתי לה גרגרי תירס טריים בדיוק כמו בגרסה המקורית.

מצרכים

4 כוסות חלב או  2 כוסות מים + 2 כוסות חלב

1/4 1 כוסות קמח תירס אורגני GREEN

2 כוסות גרגרי תירס קפוא

רבע כוס פרמזן

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

לציפוי:

4 ביצים

פירורי לחם ללא גלוטן אורגניים GREEN

להגשה:

קטשופ אורגני GREEN

ירקות חתוכים שאוהבים

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים חלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  2. מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים.
  3. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה ומערבבים היטב עם מטרפה.
  4. מבשלים את הפולנטה כעשר דקות.
  5. מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומעבירים את התערובת לתבנית אלומיניום בינונית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מעבירים לקירור של שעתיים במקפיא או 4-5 שעות במקרר.
  7. פורסים את הפולנטה לרצועות / קוביות.
  8. מצפים את הפרוסות כמו שניצל עם ביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עד להזהבה.
  9. מגישים לצד קטשופ וירקות חתוכים. בתאבון!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס