תבשיל קארי טופו ובטטה של שיינא גרשוביץ - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של שיינא גרשוביץ

תמונה גרסת הדפסה

תבשיל קארי טופו ובטטה לצד קינואה

באווירה חורפית, בחרתי להכין מנה שהייתי אוכלת המון באינדונזיה. בגלל ששמרתי כשרות הייתי אוכלת אך ורק מנות צמחוניות. המנה הזו בעיקר מזכירה לי אווירת חופש וחום, אווירה של עצמאות ודרך חדשה. מאז שחזרתי לארץ אני מכינה אותה בחילופי העונות, עם תחושה בלב של עונה חדשה שמתחלפת. מנה שלוקחת אותי אחורה לטעם החם, המתוק והחופשי שהרגשתי אז.

 

מרכיבים:

בטטה חתוכה לקוביות

חצי חבילת טופו שופרסל גרין במרקם רך/קשה (150 גרם) חתוך לקוביות

6 פטריות פרוסות

4 כפות גרגרי חומוס אורגניים שופרסל גרין (מקופסת שימורים)

נוזל קוקוס 7%-9% שומן

3 כפות אבקת קארי

מלח לפי הטעם

לקינואה:

חצי כוס קינואה לבנה

2 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1  תחילה נכניס את הבטטה לתנור עם שמן זית למשך 25 דקות בחום של 180 מעלות.

2. במקביל נבשל את הקינואה: בסיר קטן נשים את הקינואה ומיד לאחר מכן את המים. נכסה ונבשל למשך 15 דקות על אש בינונית.

3. קארי: נטגן את הפטריות ונוסיף את הטופו עד ששניהם נהיים שחומים (תוך כדי ממליחים). נוסיף את הבטטה ואת הגרגרי חומוס.

4. מיד לאחר מכן נוסיף את נוזל הקוקוס והקארי. נערבב וניתן להם להתבשל על אש בינונית למשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

5. מניחים מעל הקינואה.

 

בתאבון, מקווה שהמנה תצליח להעביר לכם את התחושה המלטפת והמנחמת שהיא מייצרת אצלי ❤️

עוד ממני

לא כדאי לפספס