שיפודי סלמון בתנור | מתכון של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיפודי סלמון אפויים ביוגורט וקארי של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של שיפודי סלמון אפויים בתנור ביוגורט וקארי

שיפודי סלמון אפויים ביוגורט וקארי, בתוך פיתה עם ים עמבה יוגורט וירוקים. התחשק לי משהו צבעוני ומלא טעם לשבור איתו את העייפות של אמצע השבוע. קל ומהיר ממש להכנה וטעים אף יותר.

חומרים

500 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות גדולות (נקי מעור)
חבילת יוגורט 3 אחוז green
2 כפות קארי איכותי שאוהבים
2-3 שיני שום כתושות
אצבע ג'ינג'ר מגוררת
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מערבבים את היוגורט עם הקארי, הג'ינג'ר והשום לתערובת אחידה ומתבלנים במלח ופלפל.
2. מערבבים את קוביות הסלמון במשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה או שעה (אפשר גם יותר, ואם מחליטים להשרות ללילה אז במקרר כמובן).
3. מחממים תנור למאה ושמונים מעלות.
4. ועל נייר אפייה מורחים מעט שמן שומשום (לא חובה) או מרססים מעט שמן.
5. משפדים את קוביות הסלמון ומניחים על נייר האפייה.
6. את מה שנותר מהמשרה מניחים עם כפית מעל הקוביות.
7. מכניסים לתנור על טורבו לעשר דקות ובודקים את מצב השיפודים (כל תנור שונה). אם יש צורך מעבירים למדף העליון לעוד חמש דקות להזהבה יפה.
8. מגישים את השיפודים בפיתה עם מה שאוהבים- אני ערבבתי ממרח קליל של יוגורט ועמבה, והוספתי תרד מוקפץ עם קצת שום ושמן שומשום, כוסברה ובצל סגול פריך.

 

לעוד מתכוני סלמון מיוחדים, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס