קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתי של ריטה גולדשטיין | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שחיתות מאוזנת: קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתי של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

במקום הקרפים המתוקים מפוצצי הנוטלה או המלוחים בווריאציה הצרפתית שבדרך כלל מגיעים עמוסים בגבינות מוגזמות, הלכתי פה על קרפ ללא גלוטן בסגנון אסיאתי, קליל מאוד וטעים מאוד שקל להכין בבית. את הקרפ אפשר למלא במה שרוצים- אני בחרתי במילוי פטריות עשיר וממרח טחינה סויה מגניב.  
קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתי של ריטה גולדשטיין
מתכון ל-6 קרפים קטנים (מספיק ל-2 סועדים)
לקרפים: 
1/2 כוס קמח טפיוקה
1 כף שטוחה של שמן שומשום
3 ביצים
2 כפות קמח אורז/ קמח קוקוס/ או קמח שקדים
1/3 כוס מים פושרים
מעט מלח
למלית:
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 חבילת פטריות שימאג'י (או כל סוג פטריה אחרת שאוהבים)
צרור יפה של בצל ירוק - חלק קצוץ קטן וחלק בחתיכות גסות וגדולות יחסית
2 כפות טריאקי
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
מעט צ'ילי יבש - אם רוצים
לטיגון - שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
לממרח:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סויה
1 שן שום כתושה אם רוצים, לא חובה
אופן ההכנה:
לקרפ:
1. מקציפים יחדיו במטרפה עד לבועות עדינות את הביצים, המים הפושרים ושמן השומשום (להקציף היטב ידנית, כדקה)
2. מוסיפים את קמח הטפיוקה בהדרגה וממשיכים לטרוף עד שהוא מתמוסס בתערובת
3. מוסיפים את הקמח הנוסף שנבחר וקורט מלח וממשיכים לערבב עד שהכל מתמוסס וישנה בלילה אחידה
4. על מחבת חמה בחום בינוני עם מעט שמן קוקוס או כל שמן לבחירה, יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה ומפזרים אותה על גבי המשטח כך שיווצר קרפ דק. אחרי כארבעים שניות/ דקה, הופכים את הקרפ לעוד חצי דקה על הצד השני ומעבירים לצלחת. את הקרפים אפשר לערום אחד על השני.
למלית:
1. בקצת שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים מקפיצים את הבצל הירוק שחתוך גס ואחרי כשתי דקות מוסיפים את הפטריות למחבת. 
2. מטגנים כארבע דקות ומוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום והטריאקי.
3. מערבבים היטב ומקפיצים יחדיו עד שהפטריות מוכנות ומסירים מהאש.
לרוטב:
מערבבים יחד את הטחינה הגולמית עם הסויה והשום, וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים לדילול אם כי הרוטב אמור להיות סמיך.
להרכבה:
מורחים על הקרפ כמות נדיבה של הרוטב ומעליה מניחים את תערובת הפטריות ומפזרים את הבצל הירוק הטרי שנקצץ דק (אם רוצים ואוהבים מעט חמיצות כדאי לסחוט מעט לימון על המילוי ממש לפני ההגשה). את הקרפ ניתן לגלגל (כמו סוג של לאפה) ולהגיש לצד מלפפון פריך.
בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס