ריטה גולדשטיין מכינה ספרינג רולז | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריטה גולדשטיין מכינה ספרינג רולז עבור ספר המתכונים של שופרסל גרין

תמונה גרסת הדפסה

העונה החמה שבפתח היא המושלמת למנה מלאת הטעמים והירקות 

ספרינג רולז מרענן עם סלמון של ריטה גולדשטיין

חומרים:
250 גרם סלמון טרי

16 עלי נענע יפים

2 מלפפונים (חתוכים לרצועות דקות)

1 אבוקדו (חתוך לרצועות)

רבע חבילת אטריות שעועית green

8 דפי אורז 

6-8 עלי חסה, יפים ופריכים

2 כפות טריאקי 

שמן זרעי ענבים green


לרוטב:

1 פלפל צ'ילי אדום

4 כפות סויה green

1 כף שמן שומשום

1 כף חומץ אורז 

1 כף מייפל אורגני green

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 שן שום כתושה

4 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את דג הסלמון בטריאקי לכ-30 דקות.
  2. מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן זרעי ענבים.
  3. צורבים קלות את הדג מכל צדדיו (כ-2 דקות מכל צד, בהתאם לרמת העשייה שאוהבים). מוציאים את הדג לצינון.
  4. מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן ומצננים.
  5. טובלים דף אורז במים וכשהוא מתרכך פורסים אותו על משטח עבודה נוח (רצוי משטח לא נדבק), כמו מגבת לחה מעט. 
  6. מניחים 2 עלי נענע עם הפנים מטה, בשליש השמאלי של דף האורז, ומעליהם מניחים בצפיפות את התוספות - סלמון, אטריות שעועית, מלפפון, עלה חסה ואבוקדו (אפשר להוסיף כל מה שאוהבים כמו רצועות גזר, גמבה, טופו מוקפץ וכו')
  7. מקפלים פנימה את הקצה העליון והתחתון של דף האורז, עוטפים את התוספות פנימה, ומגלגלים הכי צמוד שאפשר (לא להיבהל אם לעתים דף האורז נקרע, העטיפה הכללית תחזיק הכל).
  8. מסדרים את הרולים, אחד ליד השני בצלחת הגשה.
  9. מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב ומגישים לצד הספרינג רולז.

 

לספר המתכונים המלא - לחצו כאן:

עוד ממני

לא כדאי לפספס