לכבוד ט"ו בשבט: ריטה גולדשטיין מכינה חטיף יוגורט ופירות ב-5 דקות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריטה גולדשטיין מכינה חטיף יוגורט ופירות ב-5 דקות

תמונה גרסת הדפסה

חטיף פירות ויוגורט ב-5 דקות

אני לא טיפוס של חגים אבל דווקא לט"ו בשבט יש לי חיבה מיוחדת. בכל זאת, חובבת פירות מושבעת, וכמה שיותר מעניינים יותר טוב, טריים, יבשים, מה שבא ברוך הבא. בתמונה חטיף פירות ויוגורט שלוקח בדיוק חמש דקות להכין והוא בריא, צבעוני ומאוד שימח אותי עם כל האפור והגשם שבחוץ. אני הכנתי עם תמרים, משמשים אורגניים, תותים טריים, שלפחים מהגינה ודובדבנים מיובשים, אבל אפשר להוסיף כמעט כל פרי שרוצים.

חומרים

450 גרם יוגורט יווני (חשוב בגלל אחוז השומן הגבוה)

2-3 כפות דבש green או מייפל green או סילאן green

4-5 כפות של פירות יבשים (אפשר להשתמש במה שאוהבים) אני בחרתי ב-4 תמרים green מגולענים וקצוצים, 4 משמשים אוזבקיים, קצת צימוקים וגוג'י בריז

תותים אוכמניות וכל פרי שאוהבים

שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים יוגורט יווני (חשוב בגלל אחוז השומן הגבוה) עם דבש/ מייפל/ סילאן

2. מוסיפים 4-5 כפות של פירות יבשים. 

3. משטחים על פיירקס שעליו נייר אפייה לרוחב של אצבע. 

4. מקשטים מעל בפירות טריים צבעוניים שאוהבים כמו תותים, אוכמניות וגם שוקולד ילך פצצה :).

5. מקפיאים כ-4-5 שעות. 

6. חותכים  לקוביות, נותנים דקותיים בטמפרטורת החדר כדי שלא יהיה בריין פריז ואוכלים. מה שלא אוכלים שומרים במקפיא :)

עוד ממני

לא כדאי לפספס