גלידת אבטיח ביתית | מתכון של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קוקילידה אבטיח של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של גלידת אבטיח ביתית במילוי קרם מסקרפונה

אין דבר כזה קיץ אצלנו בבית בלי אבטיח במקרר, בעיקר כי ג׳רמי יכול לחיות רק על אבטיח ובולגרית. אבל התחשק לי לגוון אז הלכתי על קוקילידת אבטיח במילוי קרם מסקרפונה ודבש בהשראת מנה שראיתי במסעדה בצפון. קצת מלכלך אבל טעים ברמות.

חומרים

לקרם:
100 מ"ל שמנת מתוקה קרה מהמקרר
100 גרם גבינת מסקרפונה
כף אבקת סוכר
כף דבש אורגני שופרסל green
אבטיח
להגשה:
קוקוס/שקדים קצוצים/פיסטוקים

אופן ההכנה:

1. מקציפים היטב שמנת מתוקה קרה מהמקרר עם כמות זהה של גבינת מסקרפונה (אני השתמשתי במאה גרם מכל אחת), כף אבקת סוכר וכף דבש. מקציפים עד למרקם יציב מאוד ומעבירים למקרר לצינון.
2. מוציאים אבטיח מהמקרר, חותכים לרוחב ועם רינג קורצים עיגולים זהים בגודל של עוגיה גדולה. מוודאים שהעיגולים דקים יחסית.
3. על עיגול אבטיח אחד מזלפים קרם מסקרפונה קר ובעדינות מניחים את העיגול השני מעליו. אפשר להעביר להקפאה לשעה. כשמגישים להוסיף מעל קצת קוקוס, שקדים קצוצים או פיסטוקים.

עוד ממני

לא כדאי לפספס

האם לקנות כיריים אינדוקציה?

יתרונות וחסרונות

כיריים אינדוקציה הן המהירות והיעילות ביותר, וגם יותר בטיחותיות. החיסרון הוא מחירן הגבוה והעובדה שצריך לקנות עבורן סירים מיוחדים. בנוסף, יש מאכלים שהכנתם דורשת אש גלויה וגדולה ולכן בלתי אפשרי להכין אותם על כיריים אינדוקציה.

מדיח – דווקא חוסך לכם

עובדה שלא ידעתם על מדיח

נכון שמדיח הכלים צורך כמות מסוימת של חשמל, אבל מבחינת מים הוא הרבה יותר חסכוני מאשר לשטוף כלים ביד. זה חשוב במיוחד כי אתם יודעים, ישראל מתייבשת.