סלט תפוחי אדמה | מתכון של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט תפוחי אדמה לפסח של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט תפוחי אדמה

חומרים

3 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

חופן אפונת גינה (או קפואה)

צרור שמיר

פרוסה יפה של טונה בעישון קר (אפשר להחליף בעוף או נקניק, אבל לא כדאי)

2-3 מלפפונים חמוצים קטנים

חופן צלפים (לא חובה)

1 בצל לבן

2-3 ביצים קשות

 

לרוטב

 5 כפות מיונז green

2 כפות חומץ בן יין לבן

2 כפות חרדל חלק

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. לרוטב: מערבבים בקערה את המיונז עם כף אחת של חרדל וחומץ ולערבב לתערובת חלקה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים עוד חרדל וחומץ עד לאיזון טעמים שאוהבים.

2. לסלט:מבשלים במים רותחים עם מלח את תפוחי האדמה כעשרים דקות חצי שעה עד שסכין עוברת דרך התפוד בקלות.

3. בסיר נפרד מבשלים את הגזרים כעשרים דקות (אפשר לקלף אותם ביתר קלות אחרי הבישול והצינון).

4. מבשלים ביצים קשות כ-8-10 דקות במים רותחים עם מלח. מצננים את הרכיבים המבושלים וחותכים לקוביות.

5. חותכים  לקוביות קטנות גם את יתר הרכיבים (אפונה להכניס בשלמותה). מערבבים בעדינות ומגישים אחרי כשעתיים במקרר.

 

 

לעוד מתכונים לפסח, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס