עוגת טחינה וסילאן עם סירופ הל של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מתכון לשבירת הצום של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

עוגת טחינה וסילאן עם סירופ הל

עוגה בחושה, מנה שמתאימה בדיוק לשבירת הצום, לא חייבת להיות פשוטה או משמימה, בעזרת סירופ טעים או תוספת מעניינת אפשר להוסיף בישום וטעמים מורכבים למנה ולשדרג אותה בקלות. 

אני בחרתי להוסיף לעוגה טעם של הל אבל אני יודעת שלא כולם מתחברים לטעם הלא שגרתי. כמובן שכל האפשרויות פתוחות כך שאם יצרתן חיבור אחר, אשמח לשמוע על שילוב הטעמים שהייתן משדכות לעוגה ואולי לזכות בהשראה לפעם הבאה! 

 

עוגת טחינה וסילאן עם סירופ הל של ריטה גולדשטיין

מצרכים: 

3 ביצים

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סילאן

חצי כוס שמן זית אורגני green

חצי כוס טחינה אורגנית green

כוס וחצי קמח כוסמין לבן

כף אבקת אפייה

 

אופן ההכנה: 

  1. טורפים את הביצים, סוכר חום וסילאן במיקסר על מהירות גבוהה ליצירת תערובת אוורירית. 
  2. מוסיפים לתערובת כוס חלב שיבולת שועל (או חלב אחר) ואז את שמן הזית והטחינה האורגנית. 
  3. מערבבים היטב או ממשיכים לטרוף במיקסר עד איחוד.
  4. מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב מעט מלח עם הקמח ועם אבקת האפייה. 
  5. מכניסים לתנור בתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק במאה שמונים מעלות לשלושים וחמש דקות עד שמוציאים קיסם יבש ממרכז העוגה. 
  6. בזמן שהעוגה מצטננת מתחילים את הסירופ (אפשר לוותר על השלב של הסירופ אם לא בא לכם עליו, לא חובה) קולים 3-4 תרמילי הל על מחבת יבשה, מצרפים חצי כוס מים וחצי כוס סוכר לבן, מערבבים על אש בינונית ומוסיפים מיץ מחצי לימון. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כעשר דקות עד שהסירופ הופך סמיך. אחרי שמוציאים את העוגה מהתבנית שופכים מעל החלק העליון את הסירופ.
  7. אפשר לקשט בפיסטוקים, אגוזי מלך או גרידת לימון!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס