מתכון למלבי טבעוני של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מלבי פיסטוק טבעוני של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למלבי טבעוני בשילוב מחית פיסטוק

במתוקים, בקארי, במרק, אם יש משהו שאנחנו משתמשים בו כל הזמן בבית זה קרם קוקוס. תוספת שנותנת מבחינתי בוסט כמעט לכל תבשיל גם בצבע לבן מהמם וגם במרקם עשיר, בלי כובד שמאפיין את החברים החלביים כמו השמנת. גם הבסיס של המלבי בתמונה הוא כמובן קרם קוקוס, רציתי שיהיה אפילו יותר עשיר ומעניין אז הוספתי גם מחית פיסטוק שנתנה להכל צבע ירוק שמשתלב מעולה עם סירופ דובדבנים, ריבת ורדים ותותים כמובן. מתכון קליל בנוהל.

מרכיבים

1 פחית קרם קוקוס
600 מ"ל מים (1/2 2 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1/2 כוס סוכר
50-60 גרם חמאת פיסטוק/ מחית פיסטוק, עדיף כזאת בלי תוספת סוכר
5-6 תותים גדולים קצוצים
כף ריבת ורדים או ריבת תותים או כתחליף לסירופ אפשר להכין קולי תות
סירופ- או סירופ מלבי אם רוצים ויש בבית, אני השתמשתי בסירופ מדובדבנים משומרים שרכשתי בגזוז של בני בתל אביב. אפשר תכלס כל סירופ אדום שאוהבים.  
להגשה
גרנולה פריכה  או פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה: 

1. מערבבים היטב את הקורנפלור במים עד שאין גושים. 
2. בסיר מחממים את קרם הקוקוס ומוסיפים את המים עם הקרונפלור.
3. מערבבים במטרפה כל הזמן (חשוב באמת לא להפסיק לערבב) ומביאים לרתיחה עדינה. 
4. מוסיפים את חמאת הפיסטוק וממשיכים לערבב כל הזמן (החמאה מתמוססת בתוך הנוזל וצובעת אותו בירוק יפה). 
5. מערבבים כעשר דקות על אש בינונית וטורפים כל הזמן מכל הצדדים.
6. התערובת מתחילה להסמיך וכשהיא סמיכה מאוד אפשר להוריד מהאש ול6. עביר לכוסות/ קערות ההגשה. מכסים בניילון נצמד ולשלוח למקרר לכמה שעות.
7. לפני ההגשה מוסיפים כפית סירופ או קולי תות על כל מנה, ומוסיפים מעט ריבת וורדים או ריבת תות, תות טרי וטיפה גרנולה אם רוצים.
לצפייה בקינוחים טבעוניים נוספים, לחצו כאן.

עוד ממני

לא כדאי לפספס