מתכון לתבשיל שעועית של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל שעועית אזוקי חורפי

אין בחורף (גם אם מדובר בחורף הישראלי) כמו תבשיל חם שמבעבע על הכיריים בשביל להרגיש תחושה חמימה ונעימה. שעועית האזוקי המתקתקה היא חומר גלם שהרבה פעמים שאלתי את עצמי מה אפשר לעשות איתו. בתבשיל הזה היא מעניקה טוויסט אסיאתי ויחד עם קרם קוקוס, היא לוקחת את התבשיל לכיוון המזרח הרחוק, עם טעם שעושה חשק לעוד ועוד.

 

מצרכים:

1 כוס שעועית אזוקי של גרין

2-3 כפות שמן זרעי ענבים / שמן ניטרלי אחר לבחירה

3 שיני שום

אצבע ג'ינג'ר (אותה כמות ג'ינג'ר ככמות השום)

1 כפית כמון 

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית כורכום

1 פחית עגבניות מרוסקות גרין

1/2 מיכל קרם קוקוס גרין

מלח גס לפי הטעם

צ'ילי חריף לפי הטעם - אפשר לבחור בין פלפל צ'ילי טרי לפתיתי צ'ילי יבש 

חצי לימון או ליים

כוסברה לקישוט 

 

אופן ההכנה:

  1. משרים ללילה או במהלך היום את שעועית האזוקי במים (מחליפים מדי פעם את המים)
  2. שוטפים את השעועית היטב (אחרי שהושרתה במים לפחות 5 שעות), מעבירים לסיר, מכסים במים בגובה כפול מהשעועית, מרתיחים, מורידים את האש ומבשלים עד שהשעועית מתרככת, בין 40 דקות לשעה, אפשר לבדוק בין לבין האם היא רכה). מסננים את השעועית כשהיא מוכנה.
  3. מטגנים בשמן את השום והג'ינג'ר - שניהם כתושים/ מגוררים, עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, המלח, צ'ילי יבש, וקרם הקוקוס. מערבבים יחדיו ומביאים לרתיחה.
  5. טועמים, מאזנים טעמים - מוסיפים מלח או צ'ילי אם צריך.
  6. מוסיפים את השעועית, מערבבים, מורידים את האש כך שהתבשיל ירתח ברתיחה מעודנת, מכסים ומבשלים עוד 5-6 דקות.
  7. סוחטים מעל התבשיל חצי לימון ומוסיפים כוסברה טרייה קצוצה. אפשר להגיש מעל אורז.

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס