מתכון לעוגיות תפוחים של ריטה גולדשטיין - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של ריטה גולדשטיין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות תפוחים עם תמרים, קינמון ושיבולת שועל

בן זוגי הוא החובב האמיתי של קינוחי תפוחים בבית. לי הם לרוב נראים קצת משעממים ולפעמים אפילו מיושנים. אין לי מושג למה, כי קינוחים עם פירות הם משהו שאני בדרך כלל מאוד מחבבת ותפוחים כשלעצמם הם פרי נהדר ומגוון. אבל בגלל השעמום שלי מרוב קינוחים עם תפוחים, בחרתי ללכת הפעם עם התפוחים לא לכיוון של עוגה רגילה אלא דווקא לעוגיות עם תפוחים שמזכירות לי עוגיות שהייתי מכורה אליהן בילדות והיו יותר בעלות ארומה של תפוח וקינמון מאשר כאלו שממש הרגישו בהן את הפרי. העוגיות החורפיות הללו מדיפות ניחוחות מדהימים ברגע שמכניסים אותן לתנור ושווה להכין ולו בשביל להסניף קינמון ותפוחים לכל אורך הערב, תחושה חורפית של ממש. חוץ מזה, הן טעימות להחריד ונזללות במהירות בגלל המרקם האוורירי והצ'ואי שלהן, ששונה מעוגיות רבות עם שיבולת שועל שהולכות לכיוון הפריך דווקא.

בקיצור, קלות להכנה, חורפיות, וטעימות ברמות. אפשר להקטין מעט את כמות הסוכר אם רוצים, ולהחליף את התמרים בצימוקים לפי ההעדפה האישית.

מצרכים

1 כוס קמח לבן

1 כפית קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

¾ כוס חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל טובה

1 כוס סוכר חום גרין

1 ביצה גדולה/ 2 ביצים קטנות

½ כוס תמרים קצוצים גרין

2 כוסות ו-3 כפות שיבולת שועל גרין

2 תפוחים מזן אמברוזיה, קלופים, מגולענים ומגוררים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד בקערה את הקמח (אחרי ניפוי), הקינמון, אבקת האפייה ומלח.
  2. מקציפים יחד את החמאה הרכה (רצוי חתוכה לקוביות), עם תמצית וניל, סוכר חום, וביצים (תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן מגבירים את ההקצפה. לא חייבים להמתין שהתערובת תהיה אחידה לחלוטין, אך כן מוקצפת יחדיו היטב).
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה והסוכר ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה יותר.
  4. מוסיפים לקערה את שיבולת השועל, התמרים וכן את גרידת התפוחים (רצוי לסחוט עם היד את גרידת התפוח לפני שמכניסים אותה לתוך התערובת להימנע מנוזלים מיותרים). מערבבים היטב עד שנוצר סוג של כדור בצק.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים את התערובת להתמצקות במקרר לחצי שעה-שעה.
  6. מחממים תנור למאה ושמונים מעלות ויוצקים באמצעות היד או כף גלידה עיגולים של מאסת העוגיות ומשטחים אותן באמצעות כף מלמעלה- ניתן לייצר גדלים שונים לפי גודל העוגיות שאוהבים. את העוגיות יש להניח על נייר אפייה.
  7. מכניסים את תבנית העוגיות לתנור לכ-20 דקות (עד שתחתית העוגיות מזהיבה קלות) מדובר בעוגיות במרקם צ'ואי והן אינן פריכות כך שהן לא צריכות להזהיב לחלוטין ואין לחשוש מכך.
  8. מצננים את העוגיות היטב בטמפרטורת החדר ואז אוכלים ומאחסנים בקופסת וואקום נוחה. בתיאבון!



עוד ממני

לא כדאי לפספס