שחיתות מאוזנת עם מתכון לבראוניז פאדג שוקולד של רחלי קרוט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שחיתות מאוזנת: בראוני פאדג' של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבראוניז פאדג' שוקולד

"יש לך אתגר" הם כתבו לי. להפוך מנה או מאפה מושחת למאוזן ושפוי יותר. אמרו, ואני רצתי למטבח. כי בנינו - אין דבר שאני אוהבת יותר מאתגרים. ועוד כאלה שגורמים לי להכין דברים טעימים.
במקור, בבראוניז האלה יש 200 גרם חמאה אבל הפעם עשיתי כמה וכמה טסטים והצלחתי להוריד את הכמות שלה בחצי וגם היא הוחלפה בשמן קוקוס. אז מה מחליף פה את מחצית החמאה? לא תאמינו אבל מחית פרי. 
אתם יכולים להשתמש במחית תפוחים שהטעם שלה ניטרלי לגמרי או במחית פירות אחרת. אני השתמשתי במחית פירות עם אסאי אבח באמת שכל פרי יעבוד. ויש גם יתרון למחית - היא הופכת את הבראוניז לרכים יותר. מה שכן, חשוב לשמור אותם במקרר עד שרוצים להגיש (ואז אפשר להוציא החוצה ולהגיד גם אחרי שעה בחוץ).
ואם רוצים לוותר לגמרי על הקמח? אין בעיה. שמים במקומו 1 כף קקאו איכותי ו-2 כפות קמח שקדים.
בראוניז שוקולד פאדג'יים
מרכיבים:
100 גרם שמן קוקוס
120 גרם מחית פרי אורגנית GREEN
200 גרם שוקולד איכותי (עם כמה שיותר מוצקי קקאו)
4 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה GREEN
2 כפות גדושות קמח מלא אורגני GREEN
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד, מחית הפרי והשמן וממיסים בפולסים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
3. בקערה נפרדת טורפים היטב ביצים וסוכר עד שנוצרת קציפה בהירה. חשוב להקציף טוב טוב במשך 5 דקות עם מטרפה ידנית.
4. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שכל השוקולד נטמע בבלילה.
5. מוסיפים את הקמח וטורפים בעדינות רק עד שהקמח נטמע.
6. מעבירים לתבנית בגודל 22, משומנת היטב (עדיף עם נייר אפייה בתחתית), ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 20-25 או עד שהשוליים יציבים.
7. לציפוי שוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד עם 80 מ"ל קרם קוקוס או חלב קוקוס (או כל חלב שאוהבים) ושופכים על הבראוניז. 
8. מעבירים למקרר עד להתייצבות מוחלטת (עדיף למשך הלילה) וחותכים לקוביות. שומרים במקרר.

עוד ממני

לא כדאי לפספס