רחלי קרוט עם מתכון לעוף באננס עם חומרים שיש בבית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רחלי קרוט מכינה עוף באננס עם חומרים שיש בבית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוף באננס

לפני שבועיים, ברגע הראשון שהבנתי שיש סיכוי שנכנס לבידוד, רצתי לסופר כדי לרכוש אוכל שמספיק לשנה. כן, תהיתם מי אלה שמילאו את המזווה? זאת אני!

לזכותי יאמר שהאוכל הוא העבודה והפרנסה שלי ושאני דור שלישי שנשרט היטב מסיפורי השואה.

אז מה קניתי? הכל בערך. נייר טואלט ואורז, פסטה וקפואים, מלא מוצרי חיטוי משל פתחתי בית חולים שדה בבית וכמובן – קופסאות שימורים.

תירס, אפונה וגזר, פטריות (כן כן, אני מתה עליהן), עגבניות מרוסקות ואיך לא - אננס.

אתם בטח תוהים, ובצדק, למה אננס. אז ככה, אפשר להוסיף אותו לעוגות או לאכול ככה (עדיף כשהוא קר מהמקרר). אפשר לשתות את המיץ המתוק שלו ואפשר, כמו פה, להכין איתו גם אוכל אמיתי. כזה שיש לו טעם מסקרן וניחוחות מארצות רחוקות שכרגע אי אפשר להגיע אליהן.

והנה, שבועיים אחרי, פתחתי את האננס שחיכה לתורו, הוספתי לו פלפלים אדומים טריים (סיפרו לי שלא קוראים להם גמבה אז אני מפנימה לקחים) וגם עוף ואורז ויצאה ארוחת צהריים נהדרת ממש.

20 דקות מעכשיו וזה מוכן.

עוף באננס עם אורז לבן

מצרכים:
1 חזה עוף שלם (פרפר) או 400 גרם קוביות חזה עוף
2 כפות שמן זית
3 כפות קורנפלור
1/4 כפית מלח
1 פלפל אדום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 קופסת שימורים אננס חתוך
1 כפית סויה
1/4 כפית שמן שומשום – לא חובה

להגשה:
אורז לבן מוכן
שומשום
כוסברה

אופן הכנה:
1. מרוקנים את הפלפל מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
2. אם משתמשים בחזה עוף שלם (פרפר) מסירים את הסחוס וחותכים לקוביות בעובי 2 ס"מ. מעבירים לקערה.
3. מוסיפים לקערה עם העוף קורנפלור ומלח ומערבבים היטב.
4. בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית, מוציאים את העוף מהקערה (מנערים מעודפי קורנפלור אבל לא משליכים אותם) ומטגנים את העוף, ביחד עם קוביות הפלפל האדום, מכל הצדדים עד הזהבה. תנו לעוף להזהיב לפני שאתם הופכים אחרת הוא ידבק.
5. מוסיפים לסיר רוטב צ'ילי, 1/2 כוס ממיץ האננס בקופסה, סויה ושמן שומשום ומערבבים היטב על אש גבוהה במשך 2 דקות.
6. מוסיפים את חתיכות האננס (אפשר לשים חצי מהכמות בקופסה או את הכל) וממשיכים לבשל יחד עד שהרוטב מצטמצם. בערך 5 דקות.
7. מגישים מעל אורז לבן עם שומשום וכוסברה או בצק ירוק ואפשר לשדרג גם עם בוטנים מלוחים מעל.

עוד ממני

לא כדאי לפספס