דלעת ממולאת | מתכון של רחלי קרוט ויעל גולדמן - שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רחלי קרוט ויעל גולדמן מבשלות לארוחת ליל הסדר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדלעת ממולאת באורז ותבלינים

מצרכים:

4 כפות שמן זית
2 ענפי סלרי כולל העלים
2 כרשות, שטופות היטב
2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
חופן עלי שמיר
1 צרור עירית
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3-2 כפות סילאן או מייפל גרין
1/2 כוס פרוסות שקדים קלויים
2 כוסות אורז עגול
6 דלעת ערמונים או 1 דלעת גדולה
 

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות ואת הסלרי והכרישה פורסים לטבעות דקות.
2. קוצצים דק את עשבי התיבול ופורסים את העירית לטבעות.
3. בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל, השום, הסלרי והכרישה עד שהם מתרככים לגמרי.
4. מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים ביחד במשך 5 דקות.
5. מתבלים במלח, פלפל ובהרט ומערבבים.
6. מוסיפים את האורז ומערבבים.
7. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מנמיכים את האש להכי נמוכה וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז רך. מצננים מעט.
8. בינתיים חותכים את השליש העליון של ומוציאים את הגרעינים. מברישים את פנים הדלעת בשמן זית, סילאן/מייפל ומעט מלח.
9. ממלאים באורז המתובל ומכסים עם מכסה הדלעת.
10. עוטפים עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. 
11. מסירים את הכיסוי ואופים עד הזהבה יפה.
לצפייה במתוכנים לפסח נוספים, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס