רחלי קרוט עם מתכון לנאגאטס עוף ותירס בתנור | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רחלי קרוט במתכון לשניצלוני עוף ותירס בתנור

תמונה גרסת הדפסה

לפעמים נדמה שהקורונה הייתה פה מאז ומתמיד מרוב שהיא לא יוצאת מהראש. אבל אז אני נזכרת שלפני חודש צילמתי מתכונים לפסח ושתיתי שייק בחוף היום וישבתי במסעדה עם חברים. ושעוד מעט, טפו-חמסה-שום-בצל, כל זה יגמר ונחזור לשגרה הכל כך מבורכת.

ועד אז, החלטתי לצרף לכם הפעם מתכון לנגאטס עוף ותירס, אפויים בתנור, שהם לא רק טעימים בטירוף אלא גם מחביאים בתוכם ירקות. בכל זאת, עם כל הנשנושים והממתקים שהילדים זוללים בימים האחרונים, חשוב לאזן בארוחות טובות.

נאגטס עוף ותירס בתנור

מצרכים:

1 גזר בינוני, לא קלוף

1 זוקיני ירוק או קישוא, לא קלוף

3 שיני שום, קלופות

1 ביצה L

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית

1/2 כפית מלח

2 כפות שמן זית – מי שרוצה להפחית שומן אפשר לוותר

500 גרם עוף טחון

3/4 כוס גרגירי תירס

 

לציפוי (לא חובה):

פירורי לחם עם שומשום

אופן הכנה:

  1. משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מגרדים לתוך הקערה את הגזר, הקישוא והשום. כולם על החלק הדק של הפומפייה.
  3. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שכל התערובת אחידה. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, ל-30 דקות או עד יום.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן. בבקשה לא לוותר על השלב הזה הוא מייצר אפקט של טיגון בלי באמת לטגן.
  5. יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, עם ידיים רטובות או משומנות, ומצפים היטב בפירורי לחם.
  6. מניחים על נייר האפייה ומתיזים שוב תרסיס שמן גם על החלק העליון.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 10 דקות מכל צד או פשוט הופכים ברגע שהקציצות מוזהבות.

 

שיהיה בתיאבון והלוואי שנחזור לשגרה בהקדם האפשרי!

עוד ממני

לא כדאי לפספס