לחם ערמונים ופקאנים ביתי | מתכון של רחלי קרוט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחם ערמונים ופקאנים: מתכון שבועות של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של לחם ערמונים ופקאנים ביתי

את הלחם הזה לוקח 5 דקות להכין, באמת. ואפילו לא צריך בשבילו מיקסר או מכשירים מיוחדים. כל מה שצריך זה כף עץ, סבלנות שהבצק יתפתח וסיר שאפשר להכניס לתנור. זהו.

אה כן, וגם ערמונים מושלמים! הם הופכים את הלחם הזה ליצירת אמנות. לא פחות.

 

לחם ערמונים ופקאנים בלי מיקסר של רחלי קרוט

 

מצרכים:

500 גרם קמח כוסמין בהיר או קמח לבן

5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים

20 גרם (2 כפות) סוכר לבן או מייפל או סילאן

350 מ"ל מים

2 שקיות ערמונים אורגניים בוואקום GREEN

1/2 כוס פקאנים טבעיים או זיתים או עגבניות מיובשות

1 כפית מלח

 

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים פרט למלח ולתוספות (פקאנים וערמונים) ומערבבים עד שהקמח נטמע. אפשר עם וו לישה במיקסר אבל לא חובה. גם ערבוב עם כף עץ זה מעולה.
  2. מוסיפים את המלח, הערמונים והפקאנים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים בבצק.
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים על השיש במשך שעה וחצי עד שעתיים. בקיץ אפשר שעה וחצי ובחורף שעתיים.
  4. מחממים תנור ל-230 ומכניסים פנימה סיר עם מכסה בקוטר 22-24 (שימו לב שהידיות שלו וגם המכסה מתאימים לתנור). חשוב שהסיר יהיה לוהט לפני שמכניסים פנימה את הלחם אז סבלנות זה יקח בערך 15-20 דקות תלוי בתנור שלכם.
  5. בינתיים מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לצורת עיגול עם חלק עליון חלק. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הבצק אלא רק ליצור כדור פחות או יותר חלק, זה גם בסדר אם הוא לא, וזהו. אם תתעסקו איתו יותר מדי כל הנפח של הבצק ירד.
  6. מוציאים את הסיר מהתנור (זהירות הוא רותח) ומניחים את הבצק בתוכו כשהחלק החלק כלפי מעלה.
  7. סוגרים, מחזירים לתנור ואופים במשך 35 דקות. מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ויפה.
  8. מוציאים, מצננים לגמרי על רשת צינון (לא להשאיר בתוך הסיר) ורק אז פורסים.
  9. נהנים ממנה חגיגית לחלוק יחד!

 

צילום: טל סיון צפורין

 

 

לעוד מתכונים לחג השבועות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס