מרק כתום מושלם: רחלי קרוט מבשלת | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: ירדן ורחלי נפגשות במטבח

תמונה גרסת הדפסה

ישנם המון דברים מדהימים שקרו לי בזכות העיסוק באוכל, אחד הגדולים שבהם הוא הזכות להפגש ולהכיר אנשים שרוב הסיכויים שלא הייתי מכירה אחרת.

אז נכון, את ירדן הראל יצא לי לפגוש לפני 15 שנים בערך, כשעבדנו יחד באתר גדול, אבל מאז כל אחת מאיתנו פנתה לשביל אחר. והנה, בזכות הפרויקט של שופרסל GREEN הזדמן לנו להפגש שוב והפעם גם להכיר יותר ולבשל. 

למי מכם שלא מכיר את ירדן אישית, אני רק יכולה לגלות לכם שמדובר באחת הנשים היותר כובשות שיצא לי לפגוש. היא יפהפיה ברמות שקשה לתאר, מוארת וסופר חכמה והדרך שבה היא מתנהלת כל כך נעימה וצנועה שתוך שנייה התאהבתי.

בין מילים על העבר ושיחה על החיים החלטנו להכניס לסיר את כל נבחרת הכתומים של GREEN (בטטה, גזר, דלעת, דלורית) והכנו מרק כתום מטורף שלעומת הגרסאות הקלאסיות הוא לא מתוק מדי ויש בו גם ניחוחות אסיאתיים בזכות הקרם קוקוס והג'ינג'ר.

חוץ מהמרק הכנו גם חלה היסטרית וממרחים שיהפכו כל פרוסה לחגיגה של ממש. מבטיחה שבוע הבא לספר לכם גם על זה ולהראות לכם איך יצאה החלה שירדן קלעה. לבד!

 

מרק כתום מושלם

מצרכים:

1 כף שמן זית

6 שיני שום, קלופות

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף 

1 בטטה גדולה, קלופה

1 חתיכה דלעת, ללא קליפה

4 גזרים, קלופים

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

6 כוסות מים רותחים

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כוס עדשים כתומות

1 מיכל קרם קוקוס (17% שומן ומעלה)

 

אופן הכנה:

  1. קוצצים גס את השום והג'ינג'ר (אל דאגה בקשר לגודל, גם ככה טוחנים את המרק).
  2. חותכים את הבטטה, הדלעת והגזר לפיסות בגודל 3 ס"מ בערך.
  3. בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את השום והג'ינג'ר במשך 3 דקות..
  4. מוסיפים את כל הירקות החתוכים, כולל שורש הפטרוזיליה, ומטגנים במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים מים רותחים, מלח, כורכום, עדשים כתומות ופלפל ומבשלים עד שכל הירקות רכים לגמרי.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שנוצר מרקם חלק לגמרי.
  7. מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך (רוב הסיכויים שתצטרכו להוסיף עוד מלח). מגישים זילוף של קרם קוקוס.

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס