רחלי במתכון מתוק ומיוחד לט"ו בשבט | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ט"ו בשבט הגיע: הפתעות מתוקות ומאוזנות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לט"ו בשבט

פעם, כשהייתי קטנה, בכל ט"ו בשבט חיכתה לי שקית עם משמשים, צימוקים ואגוזים שסבתא הכינה לכל אחד מאיתנו, הנכדים.

זאת הייתה הדרך שלה לפנק אותנו, לתת משהו מתוק, לחגוג את החג הכל כך נפלא הזה ששם בקדמת הבמה את החקלאות, העצים והפירות, הנתינה והטבע.

כשבגרתי פיתחתי יחסי אהבה-שנאה עם פירות יבשים, בעיקר בגלל המרקם שלהם, וכמו הרבה שינויים בחיים חזרתי אליהם שוב בגיל מאוחר יותר, אז גם הבנתי כמה מדהימים הם.

קחו למשל תמרים – מדובר בפרי המיובש הכי הכי מגוון שיש. הם מתוקים ודביקים ולכן מתפקדים מעולה בכדורי 'כמו שוקולד' ממש כמו אלה. הם נהדרים בתוך תבשילים כמו חמין או בשר בזכות הצבע שהם מעניקים וכמובן המתיקות הקרמלית והעמוקה והם גם מופלאים בתוך סלט בורגול כשקוצצים אותם לקוביות קטנות שהופכות להפתעה נהדרת בכל ביס.

 

וחוץ מזה, הם גם בריאים ועושים טוב לגוף – הם משביעים לאורך זמן יותר מאשר כל ממתק. יש בהם סיבים תזונתיים והם נהדרים לפני אימון. ואגב פירות יבשים, מומלץ לרכוש אותם אורגניים (אל תפחדו לנסות דברים חדשים כמו למשל משמשים כהים שהפתיעו אותי לטובה!

מאחלת לכם ולטבע חג שמח!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס