רחלי קרוט חוגגת עצמאות בבית | מגזין שופרסל - נבחרת גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: רחלי קרוט במתכון עצמאות חגיגי

תמונה גרסת הדפסה

רחלי קרוט מכינה חגיגה ישראלית על מגש 

כל שנה ביום העצמאות אני שואלת את עצמי איך יתכן שדווקא היום שאמור לחגוג את עצמאותנו נקשר עם יום המנגל והבשר. 

זה לא שלא עשיתי בחיי על האש, אבל למה דווקא ביום הזה?

אז ברוח הקורונה, האהבה לטבע ובעיקר האהבה לתוצרת המקומית הנפלאה שלנו, החלטתי להכין צלחת שכל כולו תנובה ישראלית.

טחינה מלאה משובחת שלא זקוקה לשום דבר פרט לקצת מים קרים ומלח. תבשיל פטריות שגדלות כאן, ממש בצפון, אותן אפשר לשים גם מעל חומוס. חצילים קלויים שהם הכי שוק הכרמל או מחניודה. פלפלים קלויים שאפשר לקלות על מחבת פסים, בתנור או על האש ואחר כך לשדך לשום. זיתים הכי טעימים בעולם שגדלים ממש כאן. עגבניות שרי צלויות שעכשיו בדיוק מתחילה עונתן. עשבי תיבול שאני מגדלת במרפסת כמו זעתר ופטרוזיליה וכמובן שמן זית מקומי כמוהו אין בשום מקום.

בקיצור – חגיגה ישראלית, מקומית, שמחה וטעימה.

מאחלת לכם חג עצמאות שמח ומי יתן ובשנה הבאה נשב בפארק, על הדשא, עם מגש ענקי של טחינה טובה, ירקות צלויים והמון מצב רוח.

אז איך מכינים? הכי פשוט.

טחינה – מערבבים בקערה 3/4 כוס טחינה גולמית מלאה ביחד עם 1 כוס מים עד שנוצרת טחינה רכה. ממליחים מעט ומערבבים.

תבשיל פטריות – מטגנים במחבת, עם מעט שמן זית, בצל אחד חתוך לפרוסות - עד הזהבה עדינה. מוסיפים סלסלת פטריות חתוכות לרבעים, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית בהרט וחצי כוס מים ומבשלים עד שהפטריות רכות. לא לשכוח להמליח ולפלפל.

חצילים קלויים – שמים 1-2 חצילים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחצילים ממש שחומים ורכים. מוציאים את פנים החציל, קוצצים גס וממליחים מעט.

 

פלפלים קלויים – קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהם מפוייחים. אפשר לצלות אותם גם על האש. ממתינים 15 דקות ואז קולפים את הקליפה, נפטרים מהגרעינים ושמים בצנצנת עם פרוסות שום בין לבין. מכסים בחצי כוס שמן זית ושומרים במקרר.

 

רוצים לשדרג?

-          ניתן להוסיף לטחינה עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק דק.

-          מומלץ לפזר מעל הכל צנוברים קלויים או גפרורי שקדים שקולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.

-          במקום לקלות חצילים, במידה ואין לכם זמן, אפשר לקנות חצילים קלויים בצנצנת בסופר.

-          אפשר להוסיף לצלחת גם פלפלים חריפים שקולים על האש או בתנור.

-          יש לכם כרובית בבית? פרקו אות לפרחים וצלו בתנור או על מחבת פסים. היא תשתלב מעולה בצלחת הזאת.



עוד ממני

לא כדאי לפספס