רחלי קרוט מכינה סלט ברוקולי טרי | אתגר עשבי תיבול נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: לבשל עם עשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

סלט ברוקולי חי טרי

אני מאוהבת בירקות. מאוהבת בצבע שלהם, במרקמים, ברעננות. מאוהבת במגוון המאכלים שאפשר להכין איתם. בשמחה שהם מביאים הביתה. ובכמה שהם בריאים.

ונכון שכולם היו בניי ובנותיי, אבל הירוקים, הם לגמרי הפייבוריטים.

ברוקולי וחסה, זוקיני ומלפפונים, עשבי תיבול מכל הטעמים והריחות, קייל ואבוקדו, אנדיב וכרוב. כמה ירוקים וכמה עושר יש בצניעות שלהם.

לרוב, הירקות הירוקים מביאים איתם המון מים וטעמים מאוד רעננים אבל גם עשביים וחדים. קחו למשל את הראשד או הרוקט שנראים הכי תמימים בעולם אבל יש בהם עוקץ כמוהו למעטים יש. כזה שמרים כל סלט ומשדרג כל ארוחה.

אז איך משלבים אותם באוכל? קודם כל לא מפחדים להשתמש בהם גם בגרסתם הטרייה. ברוקולי למשל נהדר בסלטים גם כשהוא טרי (בעיני אז הוא בשיאו), כנ"ל זוקיני וקישואים שאפשר ליצור פרוסות דקות בעזרת קולפן ולהכין סלט עם רצועות עדינות שעוטפים במיץ לימון ושמן זית.

הנה למשל סלט ברוקולי טרי נהדר

גם עשבי תיבול שלרוב נכנסים לאוכל בזמן הבישול או כשרוצים לעטר מנה נהדרים כשהם טריים ובכמות גדולה. נסו לקצוץ יחד צרור שלם של עלי נענע עם בזיליקום, כוסברה ועירית ולהוסיף מעט חמוציות וגרעינים. את כל אלה תעטפו במיץ לימון, שמן זית וקצת מייפל ומלח ויש לכם סלט מהאגדות שיש בו כמויות ענקיות של ערכים תזונתיים.

או בקיצור, רוצו לחגוג את כל הירוק המהמם הזה. ואיזה כיף שהטבע נותן כאלה מתנות.

עוד ממני

לא כדאי לפספס