סלט קינואה ועדשים של רחלי קרוט - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הסלט המאוזן של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

סלט קינואה ועדשים אביבי

האביב היא העונה האהובה עלי. יש בה שמש של סוף חורף, כזאת שמביאה איתה המון אור בלי הטמפרטורות הגבוהות והלחות ומצד שני בערב הרוח הקרירה של החורף עדיין נוכחת. אין שילוב מופלא מזה.
אז לכבוד האביב, לכבוד האיזונים אחרי החגים ובעיקר בעיקר לכבוד הירקות הטעימים שיש לנו פה בארץ, הכנתי סלט מיוחד שהוא הכי ארוחה. מסוג הסלטים שמגישים כשרוצים להרשים או כשרוצים ארוחה קלה ובריאה.
סלט קינואה ועדשים אביבי

מצרכים:

1 כוס קינואה טריקולור אורגנית GREEN
1/2 כוס עדשים שחורות
1 סלסלה כרוב ניצנים טרי (אפשר גם קפוא מחוץ לעונה)
1/2 חבילה אספרגוס - לא חובה רק אם יש לכם בבית
2 ענפי טימין
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן או מייפל
1/4 כרובית או ברוקולי
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 פלפל צ'ילי
8 עגבניות שרי מסוג תמר
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
6 שיני שום, קלופות
1/3 כוס שמן זית
1/2 צרור עירית
1/2 כפית מלח
1 כפית מייפל

אופן הכנה:

1. בסיר עם מעט שמן זית קולים את הקינואה במשך 2 דקות.
2. מוסיפים מלח ומים רותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מצננים.
3. בסיר נוסף, עם הרבה מים מומלחים, מבשלים את העדשים במשך 15 דקות או עד שהן רכות. מסננים.
4. בינתיים חוצים את הכרוב ניצנים לחצי ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. מעבירים לתבנית תנור את הכרוב והכרובית ומזלפים שמן זית וסילאן. 5. מפזרים עלי טימין, מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה יפה.
6. קוצצים את הבצל והצ'ילי לקוביות קטנות.
7. חותכים את העגבניות לרבעים.
8. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה.
9. להכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים יחד עד שנוצר רוטב סמיך וטעים. אם רוצים, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.
10. מוסיפים 2-3 כפות מהצ'ימיצ'ורי לסלט ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

עוד ממני

לא כדאי לפספס