קציצות מצה וגבינות של רחלי קרוט - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המצה המפנקת שלי: מתכון בורמוליקוס לפסח של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

בורמוליקוס - קציצות מצה וגבינות

השבוע קפצתי לשופרסל גרין וחזרתי עם מצות אורגניות מעולות. בדרך הביתה, שאלתי באינסטגרם מה כדאי להכין איתן והתשובות היו כל כך מגוונות ומעניינות שלרגע תהיתי איפה התחבאו המתכונים האלה כל חיי.

אחת ההצעות, שהגיעה מאור פרמון, שהיא גם חברה וגם עובדת איתי ביחד, סיפרה על קציצות מצה וגבינות מהמטבח הבולגרי. כאלה שמכינים בדקות וזוללים בשנייה.

כמובן שמיד נכנסתי למטבח, עם אור, והכנו אותן רק כדי להווכח שהן אכן מדהימות ושאפשר לשדרג אותן עם מלא אופציות. נסו למשל להוסיף להן גרגירי תירס או לגוון עם הגבינות, לקצוץ פנימה עירית או להוסיף אפילו טונה. כל דבר שאתם אוהבים בקציצות שלכם יעבוד פה.

אתם עוד פה? רוצו להכין.

בורמוליקוס - קציצות מצה וגבינות

מצרכים:

5 מצות אורגניות green
2-3 ביצים 
L
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
80 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שאוהבים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן זית אורגני green

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה משרים את המצות במים (אם הן לא נכנסות אפשר לשבור אותם ואז לטבול במים) במשך 10-15 דקות.
2. סוחטים היטב את המצות מהמים ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים גבינות ו-2 ביצים ומערבבים. אם התערובת לא מתחברת לגמרי אפשר להוסיף עוד ביצה.
4. מחממים שמן זית במחבת, יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומטגנים עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים.

עוד ממני

לא כדאי לפספס