שעועית ברוטב עגבניות של רחלי קרוט - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המנה החורפית של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מרק שעועית צהובה ועגבניות

לפעמים זה לא נתפס ש-3 מצרכים עיקריים הופכים למנה אחת, כל כך טעימה. כזאת שיש בה את הבית, את הריח של החורף , את החמימות וההבטחה שיהיה בסדר, ושאולי אפילו ירד גשם בקרוב.

המון בצל, עגבניות מרוסקות ושעועית צהובה - זהו. קצת תיבול ויש לכם תבשיל נהדר, שהוא גם בריא וגם טעים, כזה שכיף להגיש מעל אורז או פתיתים ואפילו ככה לבד קצת כמו מרק.

אצלנו במשפחה אמא שלי מכינה אותו בעיקר בימי שישי, ולרוב יתלווה אליו פירה שאבא שלי אחראי על מעיכתו וקציצות עוף עם מעטפת קראנצ'ית. עכשיו דמיינו את שלושתם יחד ותקבלו ארוחה שכל כולה בית.

מצרכים:

3 כפות שמן זית כתית מעולה GREEN
2 בצלים, קלופים
1/2 בקבוק עגבניות מרוסקות אורגניות GREEN
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 שקית שעועית צהובה קפואה

תוספות (לא חובה)

מייפל אורגני טבעי גרין

פפריקה חריפה

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
2. בסיר בינוני מטגנים את הבצלים עד ריכוך. חשוב לטגן על אש נמוכה-בינונית וסבלנות עד שהבצל רך.

  1. מוסיפים פפריקה ומלח ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים עגבניות מרוסקות ו-2 כוסות מים רותחים ומבשלים ביחד במשך 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה ואפשר גם מייפל אם אתם אוהבים פחות חמצמץ.
  3. מוסיפים את השעועית ומבשלים ביחד במשך 30 דקות או עד שהיא רכה.

עוד ממני

לא כדאי לפספס