הבחירה של רחלי לקיץ מתכון לסמודי פירות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

הבחירה הקיצית של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסמודי פירות

יש מעט מאוד רגעים בשבוע שאני נחה. אבל נחה באמת. לא נחה וחושבת מה צריך לעשות. לא נחה וגולשת באינסגטרם. לא נחה ומבשלת במטבח.
אבל יש רגע אחד, כשאני מפנה את הזמן והמחשבות, ומתיישבת על השטיח בסלון, בישיבה מזרחית (אגב, למה קוראים לזה ככה?) ומחזיקה ביד קערה מלאה בטוב.
רגע קטן של פירות ססגוניים טחונים למרקם שנע בין גלידה לשייק ומעל פירות שנראים כמו תמונה. כאלה שנחתכו בקפידה והונחו עם מלא מחשבה.
ופתאום אני תוהה למה אני לא משקיעה בעצמי יותר. למה אני לא עוצרת ומכינה לעצמי ארוחה אחת ביום שהיא באמת מנוחה. ריסטרט לגוף ולנפש.
אז הנה, היום עצרתי לרגע ונחתי. אבל נחתי באמת. ותראו כמה כיף היה.
מתכון למגזין:
סמודי פירות שעושה ריסטרט לגוף ולנפש
מצרכים (שימו לב שמומלץ שכל הפירות יהיו קפואים כדי לקבל מרקם סמיך שמזכיר גלידה):
1 בננה, קלופה וקפואה
חופן אוכמניות או פטל שחור, קפוא
חופן ענבים, ירוקים או אדומים
1 כוס קוביות אננס או מנגו או מלון, קפואים
2 כפות טחינה גולמית מלאה אורגנית GREEN
1/2 כוס מיץ תפוזים או מים
1/2 כוס יוגורט או חלב או קרם קוקוס
לטופינגז (אפשר לבחור או לשים הכל):
פירות העונה חתוכים לקוביות או לפרוסות
1 כף זרעים כמו גרעיני דלעת או זרעי צ'יה
1 כף חמוציות או ג'וג'י ברי או קוקוס קלוי
2-3 כפות גרנולה
פירות יבשים קצוצים כמו תמרים או משמשים
אופן הכנה:
- במעבד מזון שמים את כל מצרכי הסמודי וטוחנים עד למרקם חלק. אם אוהבים יותר מימי מוסיפים מיץ תפוזים ואם יותר סמיך מוסיפים קרח או פרי קפוא.
- מעבירים לקערה, מניחים מעל פירות שאוהבים בצורה חופשית ומפזרים תוספות כמו זרעים או פירות יבשים או גרנולה.
- מגישים מיד.

עוד ממני

לא כדאי לפספס