מתכון לבראוניז שוקולד טבעוני ללא גלוטן לט"ו בשבט של רחלי קרוט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

בראוניז שוקולד לט"ו בשבט של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבראוניז טבעוני ללא גלוטן | מתכונים טבעוניים

בראוניז שוקולדיים שהם הבחירה הטובה! ותקשיבו טוב – בלי אפייה, בלי גלוטן, בלי תוספת סוכר ובלי מוצרי חלב. אני יודעת, גם אני הייתי קצת סקפטית, אבל נכון שאתם סומכים עלי? אז רוצו להכין.

כל קובייה כזאת היא אושר בהתגלמותו. כל ביס שוקולדי ומרגיש הכי מושחת ומפנק למרות מיעוט המצרכים והעובדה שאין פה קמח, ביצים, חמאה או שמנת. רק חומרי גלם משובחים שהופכים בדקות ספורות לקינוח אדיר.

זוכרים את האתגר בסטורי להכין משהו טעים מהמשלוח המפנק של שופרסל גרין? אז נראה לי שעמדתי באתגר 😊 מהיום הקוביות האלה אצלי קבוע במקרר.

בוודאי שיש מתכון! ואני מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם אז לא לשכוח לתייג אותי.    

תודה לאפרת אנזל על ההשראה לבחור קצת יותר טוב.

מצרכים

(לבראוניז גבוהים כמו פה משתמשים בתבנית 15X20 ולבראוניז נמוכים משתמשים בתבנית 20X20):

16 תמרים מג’הול אורגני green
5 כפות גדושות קקאו איכותי
1/4 כוס מייפל אורגני green
3 כפות שמן קוקוס green
1 ו-1/2 כוסות אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או מיקס שלהם

לשכבת טראפלס:

100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים
4-5 כפות קרם קוקוס green או כל חלב שתרצו
1/3 כוס אגוזי לוז או פקאנים או שקדים

אופן הכנה:


1. במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים לקערת מעבד מזון. לא לדלג על השלב הזה, חשוב שהאגוזים בפנים יהיו קראנצ’יים.

2. בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון.

3.מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים (בסטורי אצלי באינסטגרם תראו בדיוק לאיזה מרקם זה צריך להגיע). אם התערובת לא מתגבשת לכם ביד אפשר להוסיף עוד טיפה מייפל או שמן קוקוס, מאוד תלוי בעסיסיות של התמרים שהשתמשתם בהם ובגודל שלהם. בכל מקרה צריך לקחת קצת מהתערובת ביד ולהדק, אם זה מתהדק ולא נדבק ליד זה מוכן.

4. מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח.
מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים או תחתית כוס. חשוב שיהיה מהודק ובשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן. אם בשלב הזה אתם עוצרים מכל סיבה ולא ממשיכים לשוקולד מיד אז אל תעבירו למקפיא אלא למקרר.

5. בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין.

6. בינתיים קולים במחבת אגוזי לוז או פקאנים או שקדים עד הזהבה. מצננים, קוצצים גס ומעטרים את שכבת השוקולד מעל.

7. מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה.

 

 

לעוד קינוחים טבעוניים, היכנסו עכשיו 

עוד ממני

לא כדאי לפספס