סלט בורגול צבעוני של רחלי קרוט - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של רחלי קרוט

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט בורגול עשיר עם סלק ותפוחים של רחלי קורט

אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה סלטים. בעיקר כאלה שיש בהם תוספות מעניינות או שילובי מרקמים וטעמים. תנו לי סלט בורגול, סלט קינואה או סלט עדשים ואני לא צריכה כלום ליד.

הסלט שלפניכם הוא הרבה מעבר לסלט. הוא מהווה תוספת או מנה בפני עצמה והוא נהדר כארוחת ערב, כשבאים אורחים או כשיוצאים לאכול בחוץ ורוצים משהו שיכול להחזיק כמה שעות טובות בלי מקרר.

אגב, מומלץ להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.

הפעם שילבתי כאן בורגול שהוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי ביותר וגם סלק שמביא איתו מתיקות עדינה, עשבי תיבול שמוסיפים רעננות ותפוחים מזן קנזי שהוא קצת מתוק וקצת חמוץ ובעיקר מאוד פציח ועסיסי והוא משתלב כאן בצורה מושלמת.

בקיצור, רוצו להכין, מחכה לראות איך יצא לכם.

מצרכים:

1 כוס בורגול עבה אורגני גרין
2 סלקים
2 תפוחים מזן קנזי
2 ענפי בצל ירוק – החלק הירוק
1/2 צרור עירית
1/2 צרור נענע
1 צרור עלי כוסברה
1/2 כוס גרעיני חמנייה או שקדים פרוסים

לרוטב:

3 כפות שמן זית אורגני שופרסל גרין
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפוץ מיץ לימון או ליים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מייפל אורגני גרין
1/2 צ'ילי טרי, קצוץ דק דק

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הבורגול במים מומלחים עד שהוא רך ומסננים מכל הנוזלים. מניחים בצד.
2. מבשלים את הסלקים, עם הקליפה, עד ריכוך וקולפים. חותכים לקוביות קטנות.
3. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות וקוצצים גס את עשבי התיבול.
4. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הגרעינים או השקדים עד להזהבה יפה ומצננים.
5. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים.
6. מערבבים את מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. יתכן ותצטרכו יותר מלח תלוי במידת המליחות שאתם אוהבים.
7. מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים

עוד ממני

לא כדאי לפספס