לביבות אפויות בתנור של רחלי קרוט | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר חנוכה: לביבות כרובית וגזר אפויות

תמונה גרסת הדפסה

לביבות כרובית וגזר אפויות בתנור

חנוכה ממש עוד רגע כאן ואתם יודעים מה זה אומר – מלא סופגניות ולביבות. מלא טיגונים, ריחות של שמן ואינספור מילויים מתוקים לסופגנייה.

למזלי, אני לא שייכת לחובבי הסופגניות המטוגנות (טוב נו, להוציא צ'ורוס) ודווקא את האפויות אני כן מחבבת. יש בהן משהו שמזכיר יותר בריוש משובח עם הרבה פחות תחושת שמנוניות.

ואפרופו מזלי, השנה גם זכיתי לקבל מתומר אומנסקי, שמשתתף איתי באתגר, 4 סופגניות נהדרות, אפויות כמובן, והחלטתי לאתגר את עצמי ולהכין גם אני גרסה אפויה, אבל במקום לסופגניות הכנתי גרסה אפויה ללביבות כרובית האהובות. אלה שמככבות אצלי בבלוג כבר כמה שנים.

שידרגתי אותן עם חומרי גלם מזינים יותר, המרתי את הטיגון באפייה בתנור והגשתי אותן לצד מטבל יוגורט וזיתים, ממש כמו ארוחה קטנה. קצת כמו סופגניית הגבינה והסלק של תומר שהפכה לארוחת הערב שלי ממש לפני כמה ימים.

לביבות כרובית וגזר אפויות

מצרכים:
1 כרובית קטנה, שטופה היטב
2 גזרים בינוניים, קלופים
3 ביצים
4 כפות קמח אורגני GREEN
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות פירורי לחם
1 כף טחינה גולמית GREEN
1 כף שמן זית
1/2 צרור עירית
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור

וגם:
מעט שמן זית להברשה

אופן הכנה:
1. קוצצים את הכרובית לפרחים קטנים, בערך בגודל של 2 ס"מ.
2. ממלאים קערה או סיר במים רותחים ומכניסים את הכרוביות. מניחים להן להתרכך בתוך המים ולהתנקות במשך 15 דקות ומסננים היטב מכל הנוזלים.
3. בינתיים מגרדים את הגזרים על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
4. קוצצים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את שאר המצרכים, כולל הכרוביות המסוננות, ומערבבים היטב. התערובת צריכה לצאת רכה אבל לא מימית.
6. מברישים שמן זית על נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים תלוליות מתערובת הלביבות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות ואז הופכים ואופים עוד 5-10 דקות עד הזהבה.

הערות ושדרוגים
- במקום קמח אורגני אפשר להשתמש בקמח כוסמין, קמח לבן, קמח שיבולת שועל או כל קמח אחר שאוהבים.
- הטחינה גם מאחדת בין המצרכים אבל גם מוסיפה שומן בריא במקום להוסיף תועפות שמן.
- במקום עירית אפשר להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק.

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס