מאפינס תירס וזיתים | פינוקי בוקר של רוני דואני | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: פינוקי בוקר של רוני דואני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון מאפינס תירס וזיתים לילדים

אין ספק שעברנו כברת דרך מהסנדוויצ'ים שהיו מכינים לי לבית הספר עם חומוס ומלפפון חמוץ בפיתה (סורי אבא!) למחשבה שאנחנו משקיעות היום בהכנת תפריט מאוזן שיעשה לקטנים שלנו טוב בלב, בריא בגוף וטעים על הנשמה. אני לא מומחית באפייה ואין לי הרבה זמן פנוי במטבח עבור מתכונים מורכבים אז אני תמיד תרה אחר פתרונות קלים שמספקים עניין בתפריט. פתרון כמו למשל מתכון מאפינס טעים וקליל, מתכון שאפשר לשנות לפי החשק.  בחרתי להכין מאפינס תירס הפעם אבל ניתן להחליף את התירס לכל ירק שנשמע לכם מעניין ומתאים כמו למשל גזר, בצל, קישוא, עגבניות שרי ועוד ועוד. 

עניין של כמה דקות הכנה ואני מגוונת לנורי את שגרת הסנדביץ' לגן או מכינה לו ארוחת בוקר כיפית. איזה תוספות אתם מעדיפים לשים במאפינס? שתפו אותי בסטורי. אבל קודם כל, למתכון:

 

מאפינס תירס וזיתים של רוני דואני ב-5 דקות הכנה!

קופסת תירס אורגני שופרסל גרין

2 כפות זיתים חתוכים שימורים

2 ביצים

250 גר' גבינה לבנה

3 כפות קמח תופח/ כוסמין

חצי שקית אפייה

100 גר' גבינות לפי החשק: גבינות צהובות, פרמז'ן, בולגרית

מלח 

פלפל

אופן ההכנה: 

  1. לערבב את כל המסה יחד.
  2. לחלק לתבנית מאפינס שקעים.
  3. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  4. אופים למשך 15-20 דקות, אפשר להכניס קיסם כדי לבדוק אם מוכן.
  5. נותנים למאפינס כמה דקות להצטנן ו..בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס