רוני דואני מכינה בטטה בשמנת בתנור | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: מה שמתחשק לי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון בטטה בשמנת בתנור

זה שיא החורף בחוץ, וזהו הרגע של הירקות הכתומים להיכנס לפעולה. והפעם אני נזכרת דווקא בעונה אחרת בה היה לי חשק לירקות כתומים, אם אפשר לקרוא לזה עונה! כשהייתי בהריון, עונה מיוחדת משל עצמה, היה לי חשק למתכון בטטה פשוט וקלאסי שתמיד עושה את העבודה, ארוחה קלילה שמשלבת בתוכה פחמימות, חלבונים וגם מלא ערכים מעולים כמו ויטמין A למשל שמעולה לעיניים שלנו ואשלגן שחשוב במיוחד למתאמנים באופן קבוע.

אצלי, החשק של ההיריון הפך גם אחריו לארוחת ערב מהירה או ארוחת צהריים זמינה בימים בהם אין לי זמן לבשל. 



בטטה אפויה ברוטב שמנת

מרכיבים:

2 בטטות

2 גביעי שמנת חמוצה

4 כפות מיונז

עירית קצוצה

חמאה/שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את הבטטות לאורכן ומניחים קוביות חמאה או מעט שמן זית באמצע, לפי הטעם.
  3. אופים חצי שעה או עד שהבטטה מתרככת.
  4. מכינים את הרוטב - מערבבים שמנת עם מיונז ועירית קצוצה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מוציאים את הבטטות ומוזגים מעל את רוטב השמנת.
  6. בתיאבון!




עוד ממני

לא כדאי לפספס