רוני דואני מכינה מכינה המבורגר עדשים ופטריות ליום העצמאות | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: רוני דואני עם מתכון להמבורגר עדשים ופטריות

תמונה גרסת הדפסה

המבורגר עדשים ופטריות של רוני דואני 

כל שנה כשהמדינה חוגגת עצמאות אני חוגגת גם את העצמאות שלי. היו שנים שבהם העצמאות שלי הייתה על הבמה, מעבירה את כל החג בוואן עם הצוות שלי ומאושרת עד הגג. בשנים האחרונות העצמאות שלי היא עם המשפחה שלי בטקס הדלקת משואות אישי ואין מאושרת ממני, בכל פעם שמגיע התאריך של יום העצמאות זה הזמן שאני בוחנת גם את העצמאות שלי וחושבת האם אני במסלול הנכון, חשוב לי בעצמאות שלי להרגיש שהבחירה היא שלי. 

לצערי בעצמאות הזה כל הרגשות מעורבים ביחד. אין כל כך בחירה ונצטרך כולנו לבחור להישאר בבית ולחגוג עצמאות בצורה אחרת. השנה זכות הבחירה שלנו התערבבה עם ערבות הדדית. ובחרנו לשמור אחד על השניה ולהישאר בבית.  אני מבקשת מהמדינה לבחור לשמור על העצמאות שלי כבעלת עסק עצמאי ולא לשכוח אותי  בתקופה הזו, אני רוצה  לחגוג את העצמאות שלי גם שנה הבאה וכמוני עוד המון עסקים עצמאים שמרגישים אותו דבר.

ואם חוגגים בבית, אז שיהיה הכי טעים ומפנק! ומה יותר מפנק מהמבורגר צמחוני מעולה מפטריות ועדשים? טעם מעושן של גריל עם ים של ויטמינים ומינימום שומן, קבלו את המתכון שלי:

 

המבורגר עדשים ופטריות של רוני דואני

מצרכים:

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות

1 חבילת פורטבלו טרי

5 כפות שמן זית גרין

3 בצלים קטנים

1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות גרין, מבושלות

מלח ופלפל לפי הטעם

כף פפריקה מעושנת

1 כף חרדל (לא חובה)

1 כף קמח לבן או כוסמין

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור על 200 מעלות.
  2. בינתיים מטגנים את הפטריות והבצל עד הזהבה, נותנים לזה רגע להתקרמל ולקבל טעמים, מוסיפים את כל התבלינים בהדרגה.
  3. מקררים את התערובת המתקבלת וטוחנים עם העדשים המוכנות במעבד מזון. חשוב לא לעבד יותר מדי אלא להשאיר את התערובת גסה כדי שיהיה ממש מרקם של המבורגר.
  4. סוחטים נוזלים מהתערובת ומכינים קציצות, מספיק בערך לחמישה המבורגרים.
  5. על נייר אפייה, אופים בתנור המחומם למשך עשר דקות. אני אוהבת לסיים בכמה דקות על מצב גריל כדי ליצור טעם מעושן.
  6. בתיאבון! אני הכנתי עם צ'יפס בתנור מבטטה אורגנית של גרין בצד, חותכים, מזלפים מעט שמן זית גרין ומניחים על תבנית אפייה על חום גבוה של 180 מעלות למשך 20 דקות 
  7. שיהיה חג שמח!






עוד ממני

לא כדאי לפספס