רוני דואני מבשלת ומתבלת בירוק | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: המתכון הירוק שלי

תמונה גרסת הדפסה

אני אוהבת לאכול ירוק, לתבל עם עשבי תיבול ירוקים, ולשתות שייקים ירוקים.

אבל מכל עשבי התיבול והירוקים שיש בנמצא, יש ביניהם אחד שלדעתי לא זוכה לכבוד הראוי לו, והוא העירית.

אחד המאכלים האהובים עליי הוא מנת תפוחי אדמה עם עירית, מנה שמתאימה לאירוח, לארוחה קלילה או כתוספת לצד חלבון.

לרחלי קרוט חברתי לנבחרת יש מתכון מעולה בבלוג "קרוטית", אותו היא מכנה קיפודי תפוחי אדמה, אותם היא מגישה עם עירית. מהר מאוד המנה הזו הפכה להיות אחת האהובות עלי ואני ממליצה בחום.

 

מרכיבים:

10-15 תפוחי אדמה קטנים מסוג ראטה (או אדומים קטנים) – לא קלופים

5 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

1 ראש שום – לא קלוף

מעט עירית קצוצה להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אבל לא קולפים) וחותכים אותם ל-2 לאורכם.
  2. חורצים קוביות בתוך כל חצי תפוח אדמה. אין צורך להגיע עד לסוף, רק להיכנס קצת פנימה ובכל מקרה לא לחתוך את השוליים. מומלץ לעשות את זה עם סכין קטנה חדה.
  3. בתבנית מלבנית או עגולה שתוכל להכיל את כל תפוחי האדמה שמים נייר אפייה ומשמנים אותו בכף שמן זית.
  4. מניחים את תפוחי האדמה כשהצד החתוך כלפי מעלה ומברישים את החלק העליון בשמן זית בנדיבות. מפזרים מלח גס.
  5. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ל-30 דקות.
  6. מוציאים את התבנית, מוסיפים את שיני השום בין תפוחי האדמה (לוקח להם פחות זמן להיות מוכנים) ומברישים גם אותם בשמן זית.
  7. מכניסים בחזרה לתנור למשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים מאוד. שימו לב שזמן האפייה מאוד תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה.
  8. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.

 

שיהיה לכם בתיאבון כי זו מנה שהיא פשוט מעדן!

עוד ממני

לא כדאי לפספס