מתכון לחטיף אנרגיה מקינואה של קורין גדעון | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שנת הלימודים בפתח: חטיף אנרגיה מקינואה של קורין גדעון

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחטיף בריאות ביתי מקינואה

ישנו חטיף נוסטלגי שאתם בטח מכירים,

חטיף שאהבתי לאכול אחרי בית ספר ועכשיו אני לא כל כך בטוחה לגביו…

יש לו מרקם דביק במיוחד והוא עשוי מהמון המון...המון! שומשום. יש ניחוש?

נכון, לא אחרת מאשר השומשומית! אתם בין האוהבים או השונאות? אין באמצע, יש מחנות ברורים מאוד בנושא. 

אז אם אתם כמוני, הצטרפו אליי למתכון שמשדרג את השומשומית לחטיף ביתי מאוזן וטעים, בלי שומשום בכלל אלא עם קינואה עתירת חלבון שמחליפה את המרקם של השומשום. לקראת שנת הלימודים שתיכף מתחילה, התמלאתי השראה להכין נשנוש שגם ילדים ובני נוער אוהבים ואפשר לאכול על הדרך וליהנות משלל יתרונות בריאותיים.

 עם כל הכבוד לשומשומית הנוסטלגית, אני מציגה לכם את הגרסה שלי עם יותר טעמים, יותר רכיבים תזונתיים משובחים (זרעי צ'יה וקינואה לא היו כל כך פופולריים פעם, בכל זאת...) ופחות סוכר ושמן! 

חטיף אנרגיה מקינואה של קורין גדעון

מרכיבים:

חצי כוס קינואה שופרסל גרין - היישר מהשקית ללא בישול

כוס אגוזי פקאן קצוצים

רבע כוס שיבולת שועל דקה (או מה שיש)

2 כפות זרעי צ'יה

חצי כוס סירופ מייפל שופרסל גרין

כף סוכר חום

כף שמן קוקוס

קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. הניחו נייר אפייה או משטח סיליקון על תבנית.
  2. חממו את התנור ל-160 מעלות.
  3. ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד שמן קוקוס וסירופ מייפל.
  4. שפכו את סירופ המייפל ושמן הקוקוס לסיר קטן. חממו על להבה נמוכה-בינונית על הכיריים, למשך 2 דקות בלבד. המשיכו לערבב תוך כדי תנועה עד ליצירת עיסה אחידה.
  5. שפכו את העיסה המתקבלת עם שאר המרכיבים בקערה - בזהירות! העיסה חמה.
  6. מזגו בזהירות את הבלילה המתקבלת על התבנית המרופדת ושטחו אותה לשכבה אחידה בגובהה בעזרת כף מתכת.
  7. הכניסו את התבנית לתנור ואפו את החטיף כרבע שעה. הגבירו את החום של התנור ל-180 מעלות ואפו עוד 7 דקות. חשוב לשים לב כדי לא לשרוף את החטיף - כל תנור שונה ומתנהג אחרת.
  8. החטיף מוכן כאשר צבעו הופך מוזהב בצורה אחידה מבלי להישרף.
  9. חכו שהתבנית תתקרר ושברו לחתיכות, בסכין או ביד. 
  10. בתיאבון!



עוד ממני

לא כדאי לפספס