דלורית ממולאת בתנור של קארין סנדל | אתגר ירקות כתומים נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ירקות כתומים: מתכון מנצח

תמונה גרסת הדפסה

מתכון דלורית ממולאת בתנור

את מנת הירקות הכתומים שלי בחרתי להכין אחרי משחק, זמן בו הגוף שלי צריך לחדש אנרגיה והנפש צריכה להתחדש ולהירגע אחרי כל המרץ שיוצא והמחשבות המתרוצצות לפני, במהלך המשחק ואחריו.

אני חובבת ירקות בכלליות ואוהבת ירקות כתומים מכל הסוגים והמינים, הפעם בחרתי להכין מנת בטטה בהשראת המתכונים של שופרסל. בחרתי ירק מלא ויטמינים וגם יחסית עשיר בחלבונים שבהחלט מתאים לארוחה אחרי אימון, משחק או כל פעילות גופנית.

 

דלורית במילוי בורגול וערמונים

 

מרכיבים:

1 בקבוק רוטב עגבניות לפסטה עם שום ואורגנו של שופרסל גרין

¼ כוס בורגול אחרי השרייה במים חמים

0.5 דלורית מרוקנת ונקייה מגרעינים

1 שקית ערמונים

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפיות שום כתוש

2 כפיות שמן זית 

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הערמונים ומערבבים אותם עם בורגול, שמן זית, שום כתוש, קינמון, מלח וכמון.
  2. ממלאים את הדלורית ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  3. שופכים את רוטב הפסטה מעל.
  4. אופים 35 דקות בתנור על חום של 180 מעלות.

 

אם אתם אוהבים חריף, אני ממליצה לקצוץ פלפל ירוק חריף טרי לתוך הבורגול או לערבב את הבורגול עם תבלין פלפל שאטה.

 

בסיום האפייה, צננו את המנה כחמש דקות והיא מוכנה לאכילה! הדלורית מתרככת ונהיית בשרנית ומתקתקה לעומת הבורגול המתובל והתוצאה: ארוחה מהירה, משביעה וטעימה המבוססת על ירק כתום בריא במיוחד. 

שיהיה בתיאבון (:

עוד ממני

לא כדאי לפספס