קארין סנדל עם מנגל טבעוני לחג | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חוגגים עצמאות בבית: קארין סנדל פותחת מנגל טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

חגיגה טבעונית על האש של קארין סנדל 

אחד הזכרונות שלי מחגיגות יום העצמאות כילדה הוא הכיף של כל המשפחה מתאספת יחד, עם ערימות של בשר ותוספות ושתייה מכל הסוגים, מלא צחוק ומוסיקה טובה ברקע שיוצרים זמן איכות עם המשפחה המורחבת. אבל אני? אני תמיד הכי אהבתי דווקא לאכול "תפוח אדמה מדורה", כזה תפו"א שעטוף בנייר כסף, נעלם בין הפחמים ויוצא מלא בטעמים שרופים ומיוחדים רק כדי לפתוח ולמרוח במלא בחמאה ומלח ואפילו בלי, וליצור טעם וניחוח שמזכיר לי ילדות.

כל שנה אנחנו עדיין חוגגים יחד כמשפחה, כל פעם בהרכב אחר, רק שהשנה לצערי הרב, זה לא מתאפשר. אבל, זה לא אומר שנוותר על חגיגה למדינה שלנו. דווקא המצב המבלבל הוא בעיניי סיבה לחגוג בימים לא פשוטים שעוברים על כולנו יחד, כעם וכמדינה וכחברה.

את העצמאות השנה אני חוגגת בבית עם ישראל והחלטנו לפתוח מנגל, אבל לא סתם מנגל אלא פסטיבל טבעוני משודרג של על האש! 

מלא צבעים, מרקמים וטעמים והכל טבעוני. אז מה יגיע לגריל? ברוקולי, בצל, פטריות, בטטה, תפוח אדמה מדורה וראש שום מדורה לצד המבורגר טבעוני וטופו גרין במרינדה של על האש.

גם אם לא אוכלים בשר, אפשר ליהנות מטעמים מעושנים ויש תבלינים שניתן להוסיף כדי לתת לטופו ולירקות את הניחוח והמראה הצלוי המושלם.

 

מתכון למרינדה מעושנת על האש

חומרים:

כף סילאן שופרסל גרין

כף תבלין שווארמה

1/2 כף בהרט

1/2 כף ראס אל חנות

כף אבקת שום (גם שום גבישי תופס)

1/2 כף שום כתוש

1/4 כף מלח (מומלץ מלח גס אבל לא חייבים)

1/4 כף פלפל שחור גרוס

1/4 כוס מים

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל החומרים יחד, אפשר גם להוסיף כפית שמן. מערבבים את הירקות או משרים את הטופו לפני ההכנה. בתיאבון!

 

אשמח גם לשמוע רעיונות נוספים למנגל טבעוני, יש לי תחושה שאנחנו הולכים לאמץ את הרעיון גם סתם ליום חול, הכל יצא כל כך טעים, עם מינימום שמן ומקסימום ויטמינים ובריאות.

שיהיה לכולנו יום עצמאות משמח ומלא באהבה, מאחלת לנו לחזור לשגרה מבורכת בקרוב וכמובן, המון בריאות!



עוד ממני

לא כדאי לפספס