קארין סנדל מבשלת עם עשבי תיבול | נבחרת גרין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חגיגת ירוקים: ירוק וביתי

תמונה גרסת הדפסה

קארין סנדל מבשלת עם עשבי תיבול

גדלתי בבית מרוקאי שלשמחתי הגיע עם מטבח מפואר של ידע וניסיון של שנים, כך שתמיד היו אצלנו ארוחות נהדרות וזכיתי לאכול את המטעמים של אמי וסבתי. מהסירים עלו תמיד ריחות וטעמים חדשים ומפתיעים וגם המון עשבי תיבול ירוקים כמו כוסברה ופטרוזיליה שמעניקים צבע, טעם ועושר למנות.

אם אנחנו מסתכלים אחורה למקורות של המטבח המרוקאי, עושר התבלינים הוא אחד הסממנים הבולטים שלו מאז ומעולם - נענע, כמון, כוסברה, כורכום, פטרוזיליה, כל אלה יוצרים את הטעמים שאני כל כך אוהבת.

עשבי התיבול נותנים לזה מעטפת טרייה ובראשם צועדת פטרוזיליה שלדעתי משדרגת וסוגרת כל מנה.

באילו מנות אני אוהבת פטרוזיליה במיוחד?

דג מרוקאי למשל היא מנה קלאסית מדהימה של דג טרי, עגבניות עסיסיות ורוטב חריף מעולה אבל בלי שכבה של פטרוזיליה מעל הוא פשוט לא יכול לעבוד, משהו חסר.

מרק עוף של בית עם סלרי, גזר ומלא פטרוזיליה שמתפרקת במרק ויוצרת גם מרקם משיי וגם טעם שעושה חשק לעוד.

סלט גזר ופטרוזיליה, אחד הסלטים הפופולריים בשולחן שלנו, זוכה לאיזון בעזרת הפטרוזיליה שמתאזנת עם הטעמים המתוקים של הגזר.

סלט קצוץ דק, ברגע שמוסיפים לו פטרוזיליה הופך להיות סלט שווה, אני אוהבת לקצוץ גם פטרוזיליה וגם נענע ולהוסיף מעל המון טחינה!

אז מה עשב התיבול המועדף עליכם בבישול? עשיתי לעצמי חשק למנה מרעננת, אני נכנסת למטבח להכין לי משהו טעים...וירוק!

 

עוד ממני

לא כדאי לפספס