לזניה חלבית על בסיס ספגטי | מתכון של עומר מילר - שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לזניה ספגטי - מתכון שבועות של עומר מילר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של לזניה חלבית על בסיס ספגטי

שבועות הוא בדיוק הזמן לחגוג עם מנות מפוארות ומלאות כל טוב, ולהפתיע עם מנה לא שגרתית אך חגיגית בהחלט.

לזנייה היא מבחינתי מנת שחיתות אולטימטיבית שדורשת מעט תשומת לב וסבלנות אך מפצה בתוצאה שווה שכיף לחלוק עם משפחה וחברים. אשמח לראות את התוצאות שלכן.ם אז לא לשכוח גם לתייג אותי בדרך לביס (:

בתיאבון!

 

לזנייה ספגטי של עומר מילר

חומרים לתבנית 15*10

1 חבילה ספגטי GREEN

רוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות GREEN

1 כוס מים רותחים

4 שיני שום קצוצות

4 ענפי טימין מופרדים לעלים

בשמל:

1 כוס חלב

1 כף קמח

50 גרם חמאה


1 כוס מוצרלה יבשה

10 עגבניות שרי חתוכות לפרוסות

10 עלי בזיליקום


אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בתבנית שמתאימה לתנור.
  2. מסדרים שכבה של ספגטי (לא מבושל) ויוצקים רוטב כך שיכסה את הספגטי.
  3. מפזרים מוצרלה ואז שכבה נוספת של ספגטי, רוטב ומוצרלה.
  4. בסיר ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב קר ומערבבים שלוש דק ועד הסמכה. מתבלים במלח.
  5. יוצקים את הבשמל על הרוטב בשכבה אחידה, מפזרים עוד מוצרלה. מסדרים פרוסות שרי, עלי בזיליקום ומעט שמן זית. אופים מכוסה בנייר כסף למשך 35 דקות ואז עוד 10 דקות בלי כיסוי במצב טורבו גריל.
  6. נותנים  לזה להצטנן ומגיעים לאירוח עם מנה מושלמת (אם מצליחים לא לחסל מראש).

 

לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

עוד ממני

לא כדאי לפספס