מתכון למאפה תפוחים של עומר מילר - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

אתגר תפוחי העץ של עומר מילר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה תפוחים

משלוח טרי של תפוחים הגיע עד הבית ועורר בי זכרון מתוק מבית סבתא. סבתא שרה שלי, זכרונה לברכה, הייתה מכינה תפוחים שלמים צלויים בתנור בחמאת קינמון. הבית היה מתמלא בניחוחות מתקתקים והטעם, נימוח ונהדר.

החלטתי לכבוד סבתא שרה היקרה, להכין טייק אוף, גרסה מעודכנת של הקינוח שלה, בגרסה מעודנת שיותר שמתאימה לאיזון החדש עליו החלטנו בבית ברוח שופרסל גרין. בחרתי להשתמש בתפוחי קינזי ואמברוזיה עם טוויסט מאוזן.

שירן ואני התחלנו להפחית כמויות חמאה במטבח הביתי ולכן הפעם הכנתי את התפוחים בשמן זית ולמרות שזה אולי נשמע קצת איזטורי לקינוח, זה יוצא פשוט נפלא. 

כדי ליהנות עד הסוף, אני ממליץ להגיש לוהט ליד גלידת יוגורט קרמית צוננת ומפתיעה. אפשר לבחור גם בגלידת וניל או שמנת, הכל תלוי בהעדפה האישית.

מצרכים

6 תפוחי עץ מזן קינזי ואמברוזיה פרוסים לטבעות דקות

1/4 כוס שמן זית אורגני שופרסל גרין

כפית קינמון גרוס

2 כפיות סוכר חום אורגני שופרסל גרין

2 כפיות אגוזים לא קלויים גרוסים

גלידת יוגורט לפי טעם אישי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו.
  2. פורסים את תפוחי העץ דק דק עדיף במנדולינה.
  3. בקערה קטנה מערבבים שמן, קינמון, סוכר, אגוזים.
  4. בקערת ערבוב מניחים את תפוחי העץ, יוצקים את חומרי התיבול ומערבבים היטב.
  5. מסדרים את התפוחים המתובלים בצורה ספיראלית בתבנית המתאימה לתנור.
  6. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה. 
  7. מסירים את נייר הכסף וצולים עוד עשר דק.
  8. מגישים מיד לצד גלידת יוגורט צוננת.
  9. בתיאבון!

עוד ממני

לא כדאי לפספס